Romper make-over

baby romper

Tover simpele witte rompertjes om tot een jurkje voor je babygirl. Geef ze een kleurbadje, en hop, ze heeft meteen een nieuwe outfit!

Baby romper

Benodigdheden

  • Witte katoenen romper
  • Witte katoenen stof (bv. laken)
  • Stofschaar
  • Naaigaren

Werkbeschrijving

1. Knip een rechthoek uit de stof.Hoogte = gewenste lengte van het rokje of jurkje + 2,5 cm. Breedte = omtrek van het rompertje (daar waar je het rokje of jurkje zult bevestigen) x2.

2. Verf de stof en de romper in een kleurbadje met textielverf.

3. Vouw de rechthoek dubbel en stik de zijkant dicht. Zigzag of overlock de naad. Verdeel de bovenkant van de rechthoek in 4 gelijke delen en geef knipjes. Geef vervolgens met grote steeklengte en zonder te hechten een stiksel aan de bovenkant van de rechthoek. Trek daarna voorzichtig aan de loshangende draden zodat de stof gaat rimpelen.

baby romper 1 pdf

4.Knip de romper in 2 onder de oksels (voor een jurkje) of in de taille (voor een rokje). Verdeel de afgeknipte randen van het bovenstuk en het onderstuk van de romper ook in 4 gelijke delen. Duid aan met knipjes.

baby romper 2 pdf

5. Leg vervolgens de gerimpelde rand van de stof op het bovenstuk van de romper met de goede kanten op elkaar. Zorg ervoor dat de knipjes overeenkomen, zodat de gerimpelde stof mooi verdeeld is, en speld vast. Keer nu het onderstuk van de romper binnenstebuiten en schuif hem over het werkstuk, zodat je de afgeknipte rand gelijk kunt leggen met de rand van de andere delen. Zorg ervoor dat de knipjes overeenkomen en speld mee vast. Stik nu deze naad met een stretchstiksel (zigzag of overlock).

baby romper 3 pdf

6. Kijk de zoom van het jurkje of rokje tweemaal 1 cm om en stik.

baby romper 4 pdf

7. Strijk het romperjurkje mooi op en je bent klaar!

Bekijk de werkbeschrijving