Street art: Yarn Bombing

London Kaye Pauw

Ken jij Yarn Bombing al? Het is street art in haakvorm. Lees verder en ontdek de schitterende en originele objecten van London Kaye.

Yarn Bombing

Enkele jaren geleden kwamen we overal in de straten projecten van wildbreien of yarn bombing tegen. Vandaag is de trend zeker nog niet gepasseerd. Integendeel, het is een vorm van ware street art geworden waarbij publieke objecten zoals straatlantaarns of banken versierd worden met haak- en breiwerk. Zo worden grijze straten meteen opgevrolijkt!

London Kaye, een bekende Yarn Bombing-artieste kreeg de haakverslaving al te pakken op dertienjarige leeftijd. Met haar bijzondere haaktalent heeft zij al verschillende straten versierd. (zie topfoto)

Crochet art: water uit de kraan

Iets zeer simpels kun je omtoveren tot iets bijzonders! Kijk maar naar deze kraan waar London Kaye gehaakt water laat uitkomen. Wauw! We vonden er verschillende versies van. Wat is jullie favoriet?

View this post on Instagram

100% recycled plastic water #londonkaye #yarnbomb

A post shared by London Kaye (@madebylondon) on

Crochet art: imagine gedenksteen van John Lennon

Zelfs de gedenksteen van John Lennon in Central Park, New York City, is opgevrolijkt met leukeÂcrochet art. Met gehaakte bloemen maakt London Kaye een vredesteken.

London Kaye John Lennon

Crochet art: hey Arnold!

Deze leuke crochet art gebaseerd op de tekenfilmreeks Hey Arnold mocht niet ontbreken in dit lijstje. Voor diegenen die Hey Arnold niet zouden kennen: dit was een tekenfilmserie die vroeger op de zenders Ketnet en Nickelodeon uitgezonden werd.

London Kaye ArnoldCrochet art: postbus zoekt voetverwarmers

Eén van onze favorieten: deze postbus krijgt enkele schattige voetverwarmers om de barre winterdagen in Engeland mee door te komen. London Kaye PostbusPsst, neem zeker eens een kijkje op London Kaye’s Instagram. Daar post ze regelmatig haar nieuwste creaties.