Haken: de ideale ontspanning

Dolly Plaid

Ben je student en heb je in deze examenstrijd weleens te kampen met mentale moeheid? Dan is het dringend tijd voor een ontstressingskuur. Begin met die hoognodige douche – ahum – en ga dan een potje haken!

Haken: waarom? Wel, daarom!

Haken, what’s not to love about it? Het kan ervoor zorgen dat de boeken voor heel eventjes verdwijnen naar het achterste kamertje in je brein én het levert je een resultaat op waar je achteraf trots op kunt zijn. Je haalt er dus meer voldoening uit dan een uurtje televisiekijken. Plus, je krijgt er nog een mooie, zelfgemaakte plaid bovenop.

Helemaal zen

Haken is bovendien zeer relaxerend: terwijl het garen op zijn plaats glijdt, glijden jouw zorgen volledig van je af. Let wel op: haken werkt niet alleen ontspannend, maar ook verslavend. Voor je het weet, is je pauze van een halfuur een haaksessie van drie uur geworden. Oeps!

Zin om aan de slag te gaan, maar geen idee met welk project te beginnen? Doe dan mee met onze Crochet Along. Je leert een stijlvol dekentje haken op beginnersniveau. Boeken weg, haaknaalden paraat en ontstressen maar!