Uittip van de dag: Game Changers in MoMu Antwerpen

Het Modemuseum pakt voor de tweede keer dit jaar uit met een toptentoonstelling. ‘Game Changers – het 20e-eeuwse silhouet heruitgevonden’  loopt nog tot 14/08/2016 in het Modemuseum te Antwerpen.

Game Changers vertelt het verhaal van modeontwerper Cristobal Balenciaga en diens invloed op de modewereld. In de 20ste eeuw hertekende hij het vrouwelijk silhouet en inspireerde zo andere grote namen uit de modewereld, zoals Coco Chanel, Paul Poiret, Issey Miyake, Comme des Garçons en Ann Demeulemeester.

In de jaren ’20 en ’30 zorgde Balenciaga, in samenwerking met andere mode-ontwerpers, voor een alternatief voor het zandloperfiguur, wat meteen ook het einde betekende van het verstikkende korset. Ondertussen doen de kimono en andere Japanse invloeden hun intrede en geven ze een heel nieuwe dimensie aan silhouetten en lichaamscontouren. Vrouwelijkheid krijgt een modernere invulling waarop verder wordt gebreid aan de het einde van de 20ste eeuw.

De expo verzamelt unieke couture en silhouetten bij elkaar. Ga kijken hoe deze ‘Game Changers’ de mode voor altijd veranderden in het Modemuseum te Antwerpen.

Ontdek hier meer over de tentoonstelling

Balenciaga-icons