Dolly Plaid: patroon week 20

dolly plaid

Benieuwd wat het nieuwe patroon deze week inhoudt? Neem snel een kijkje.Het patroon van deze week is er en hij ziet er goed uit! Dit motief deden we al eens eerder in de weken 9,10 en 11, maar nu haken we het in donkergrijs. Wat is dat alweer een eeuwigheid geleden!Haak 6 rijen ecruRij 7: Neem van bij het begin van de rij de donkergrijze draad mee.Haak 5 vasten in ecru, haak 1 vaste in donkergrijs, *haak 39 vasten in ecru, haak 1 vaste in donkergrijs*. Herhaal wat tussen *…* staat nog 5 keer. Haak 4 vasten in ecru.Rij 8: Haak 3 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, 1 vaste in ecru, 1 vaste in donkergrijs, *haak 37 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, 1 vaste in ecru, 1 vaste in donkergrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 4 vasten in ecru.Rij 9: Haak 3 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, 3 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, *haak 35 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, 3 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 2 vasten in ecru.Rij 10: Haak 1 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, 5 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, *haak 33 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, 5 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 1 vasten in ecru.Rij 11: Haak 1 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, 7 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, *haak 31 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, 7 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer.Rij 12: Haak 9 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, *haak 29 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs, 9 vasten in ecru, 1 vaste in donkergrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer.Geen zin om te tellen? Dan kan je gewoon naar je haakwerk kijken en de V-tekening laten groeien door een grijze steek net naast de grijze steek van de vorige rij te haken. Veel plezier en tot volgende week!