Ontrafeld: ontmoet Christian Wijnants

Geïnspireerd door de Antwerpse zes, schilderijen van Rik Wouters en eender wat voor moois of geks hij tegenkomt, creëert Christian Wijnants sinds 2003 poëtische en tegelijk draagbare collecties onder zijn eigen naam. La Maison Victor ging langs bij deze Belgische mode-ontwerper voor alweer een nieuwe “ontrafeld”.

Als tiener kwam Christian Wijnants naar Antwerpen, waar hij voor het eerst de Modeacademie bezocht en in aanraking kwam met het werk van Walter Van Beirendonck en Dries van Noten. Er was meteen een grote aantrekking tot de stoffen, de prints, de kleuren, … De combinatie van het creatieve proces en het praktische, deed hem toen al beslissen dat hij later mode wilde studeren.

Voor de Belgische mode-ontwerper vormen kunst en schilderijen een grote bron van inspiratie. Zo  maakte hij speciaal voor La Maison Victor en het MoMu Antwerpen de Nel jurk , waarbij hij zich liet inspireren door een schilderij van Rik Wouters.

Heb je altijd al een echte designerjurk willen maken en dragen? Dan is dit je kans!

Het volledige artikel lees je  in het  magazine van november-december 2016. Haal hem nu in huis!