DIY: pittige pins!

Pins en patches komen in heel veel mode-collecties terug. Ben jij er ook zo gek op? Met deze leuke DIY maak je ze vanaf nu helemaal zelf. Van de stoerste designs tot de schattigste hartjes: de mogelijkheden zijn eindeloos! Een ideaal tijdverblijf voor op een koude winterdag.

Benodigdheden

 • papier
 • printer
 • bakpapier
 • bakplaat
 • oven
 • secondelijm
 • brochespelden
 • schaar
 • kleurpotloden/stiften/acrylstiften
 • doorzichtig krimp- of schrinkelpapier

Werkbeschrijving

 1. Verwarm je oven voor op 150°.

 2. Print de La Maison Victor tekeningen af op gewoon papier, deze kan je hier downloaden. Neem ze over op de ruwe kant van het krimpof schrinkelpapier met potlood, stift of acrylstiften en kleur ze in. Wij gebruikten acrylstiften, dit geeft het mooiste effect. Gebruik je graag je eigen tekeningen? Let er dan op dat je ze groot genoeg tekent want ze zullen tot 7 keer kleiner worden.

 3. Knip je vormpje uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Stop je bakplaat in de oven. Je vormpjes zullen helemaal omkrullen, dat is normaal. Je mag ze er pas terug uitnemen als ze helemaal gekrompen zijn, en dus terug een platte vorm hebben.

 4. Laat ze afkoelen en kleef met secondelijm een brochespeld achteraan op je vormpje.

Aan de slag!

Bekijk de instructievideo