5 x waarom je moet meehaken aan de Carla Top!

Haken, what’s not to love about it? Het kan ervoor zorgen dat de stress voor heel eventjes verdwijnt naar het achterste kamertje in je brein én het levert je een resultaat op waar je achteraf trots op kunt zijn.  Twijfel je of haken wel iets voor jou is? Wij geven jou 5 goede redenen waarom je juist wel mee moet doen met onze Crochet Along! Na het lezen van dit artikel loop jij vast naar de winkel om jouw eerste bollen wol te halen.

#1 De Carla Top haken is easy!

Ben je beginnende haakster, denk je dat je te ongeduldig bent om te leren haken of dat je het helemaal niet zal kunnen? Maak je daar maar geen zorgen over! De Carla Top haken is echt een makkie. In de Crochet Along krijg je iedere week een nieuw stukje patroon. Daarbij kun je gerust later inhaken. Dit avontuur ga je dus vooral op eigen tempo aan!

#2 Haken is gezond en maakt je gelukkig

Haken is niet enkel goed voor de geest, het is ook lichaamsbeweging. Je handen zijn actief in beweging, waardoor ze lenig blijven. Extra handig als je daardoor sneller kan haken, naaien, breien, of andere creatieve dingen aan een sneltempo kan afwerken. En geef toe, als je op de bank zit te haken, lijk ‘t alsof je zo wél calorieën verbrandt.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat mensen zich gelukkiger voelen na het haken of breien. De ritmische en herhalende bewegingen die je maakt, bevorderen en stimuleren een positieve stemming in je hersenen. Van haken wordt je dus happy!

#3 Het eindresultaat is tastbaar

Tijdens deze uitdaging zie je hoe jouw top vorm krijgt en groeit. Daar haal je onwijs veel voldoening uit. En het leukste van al? Elke Carla Top is uniek!

Op het einde van dit 10-weken avontuur heb je eindelijk die mooie zomertop waar je zo hard aan hebt gewerkt: jouw Carla Top. Het laatste patroontje komt uit eind juni/begin juli uit: het ideale moment om je topje meteen aan te trekken en de wereld kennis te laten maken met je Carla Top én je haaktalent!

#4 Je kunt overal haken

Haken kun je werkelijk (bijna) overal! Op de bank terwijl je naar de televisie kijkt, in de auto (tenzij je achter het stuur zit natuurlijk), op het openbaar vervoer, in de wachtzaal bij de dokter, … noem maar op! In dit artikel vind je trouwens nog leuke plaatsen waar je je volledig kunt storten op jouw Carla Top!

#5 Haken verbindt je met anderen

Verbondenheid met anderen is tijdens een Crochet Along enorm belangrijk. Niet alleen verbind je de verschillende lapjes aan elkaar, maar ook met mede-haaksters kom je in contact. Het bewijs vind je terug in onze Facebookpagina van de Carla Top. Mensen helpen en motiveren elkaar en dat is net het leuke aan verbondenheid: het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Wil je graag deel uitmaken van onze community? Word dan zeker lid van onze Facebookgroep!

Meedoen? Dat kan gewoon door een simpele klik hier.