Steun de studiecollectie van het MoMu

Ben jij een echte fashionista en ben je helemaal gek op mode van vroeger en nu? Dan heb je ongetwijfeld al eens een bezoekje gebracht aan het MoMu in Antwerpen. MoMu wil een unieke collectie opnemen in het museum en heeft daarbij jouw hulp nodig. Ontdek hier hoe je kunt helpen!

Kostuumontwerper en docente Frieda Verhees verzamelde duizenden kledingstukken en accessoires uit de 20e eeuw. Met deze collectie inspireerde ze niet alleen haar studenten tijdens de lessen kostuumgeschiedenis maar ook zichzelf bij het ontwerp van theaterkostuums.

Nu is Frieda op zoek naar een nieuwe bestemming voor haar levenswerk en het MoMu wil deze kans vanzelfsprekend graag grijpen. De studiecollectie van Frieda zal beschikbaar gesteld worden voor onderzoekers, studenten, scholieren en ontwerpers. Met deze collectie komt de modegeschiedenis van de 20e eeuw tot leven voor de ogen en onder de handen van de bezoeker. In tegenstelling tot de museumstukken, mogen bezoekers de studiecollectie van dichtbij bekijken én aanraken. Een unieke kans, als je ’t ons vraagt!

Om de collectie op te kunnen nemen zamelt het MoMu geld in via crowdfunding. Niet alleen komen de stukken naar MoMu, de opbrengst wordt ook gebruikt om de stukken op te nemen in een online archief en educatief materiaal rond Frieda en haar collectie. Steunen kan al vanaf €10 en MoMu doet graag iets terug. Ontdek alle informatie hier!