Kleiplaatjes

NUÏ maakte deze leuke kleiplaatjes voor La Maison Victor. Hang ze aan een cadeautje en werk het af met een dennentakje of eucalyptusblad. Of laat het gaatje achterwege en gebruik het als naamplaatje op een feestelijk gedekte tafel. Kies voor verschillende vormpjes met leuke woorden of quotes.

kleiplaatjes-5

 

BENODIGDHEDEN

 • Witte boetseerklei
 • Uitsteekvormpjes (hart, cirkel, dennenboom, rechthoek, …)
 • Letterstempels
 • SateÌstokje
 • Deegrol
 • Mes
 • Kommetje met water
 • Droge doek
 • Scherp mes

WERKBESCHRIJVING

 1. Bevochtig een stukje klei met water en kneed tot het zacht en bewerkbaar is. Rol met een natte deegrol een schijf van 0,5 cm dik en 10 cm diameter. Strijk met natte vingers over het schijfje tot je een gaaf oppervlak bekomt.
 2. Steek een vorm uit je schijfje klei. De randen maak je gaaf door er met natte vingers langs te strijken. Maak met het sateÌstokje een gaatje op de gewenste plaats. Maak de stempelletters nat en druk ze in de klei. Blaas nadien zachtjes het overtollige water uit de ingedrukte letters.
 3. Neem het kleiplaatje voorzichtig van de tafel met een mes. Leg het plaatje op een vlakke ondergrond en laat 24 uur drogen.
 4. Werk de randjes van het kleiplaatje nog wat bij met een scherp mes. Knoop een feestelijk lint door het gaatje.

Klaar!

WAT ZET IK OP MIJN PLAATJE?

Let it snow * Warm wishes * Ho Ho Ho * Bisous * Open on 25th dec * Naam van de gelukkige * Merry X-mas * Kisses

Je vindt NUÏ ook op Instagram en Facebook.

kleiplaatjes-2