Naaiende mannen over Zorropakken en goedbedoelde opmerkingen van ongeruste moeders

Stéphane van @la_patte_d_eliot

Eind november ligt de mannenspecial van La Maison Victor in de rekken. Daarin vind je 8 nieuwe mannenpatronen, gebaseerd op bestaande patronen voor jongens.

Maar lang niet enkel vrouwen houden van naaien, en daarom sprak La Maison Victor met vier mannen die het naaivirus zwaar te pakken hebben. Instagrammers @olivierdhauwe, @antonihuy, @la_patte_d_eliot en @nonkelsinol zien hun naaimachine héél graag en vertellen ons meer over hun naaigewoontes.

img_4559

Sunil van @nonkelsinol

 

Hoe zijn jullie in dit vak gerold?

@olivierdhauwe: Ik wilde altijd al iets met mijn handen doen en koos daarom voor een modeopleiding. Van een stuk platte stof een kledingstuk naar eigen smaak maken, geeft me heel veel voldoening!

@antonihuy: Ik ben beginnen naaien toen mijn zoon om een Zorro-kostuum vroeg. Ik vond het nergens in de winkels en bedacht me dat ik het dan maar beter zelf kon maken. Nu ben ik helemaal verknocht aan mijn naaimachine.

@la_patte_d_eliot: Ik heb het naaivirus heel toevallig opgelopen: Mijn moeder had gezien dat mijn gordijnen twee jaar na mijn verhuis nog altijd niet omgezoomd waren. Als reactie op haar opmerking heb ik ze dan maar zelf omgezoomd en dat beviel me enorm. Stoffen kiezen, ze transformeren in een nuttig “object†in 3D, de geheimen van een goed patroon … Het is elke keer opnieuw een waar plezier om me achter mijn naaimachine te zetten.

@nonkelsinol: Ik ben ongeveer drie en een half jaar geleden beginnen naaien. Ik was op zoek naar een nieuwe hobby en mijn beste vriendin was enkele maanden daarvoor ook gestart met naaien. Ik heb haar eens vergezeld tijdens een naailes en had de smaak vanaf dan helemaal te pakken.

Welk kledingstuk maken jullie het liefst?

@olivierdhauwe: Ik maak het liefst mantels en jassen.

@antonihuy: Mijn favorieten zijn kleine projecten: kinderkledij of details van jurken bijvoorbeeld.

img_4560

Olivier van @olivierdhauwe

 

Waar staat jullie naaimachine?

@olivierdhauwe: Mijn naaimachine staat in de zolderkamer van het huis waar ik woon in Gent en dat ik deel met twee vriendinnen.

@antonihuy: Ik heb mijn ‘atelier’ over twee ruimtes verspreid: mijn patronen knip ik op de grote tafel in de woonkamer en het naaien zelf doe ik in de bureaukamer.

@la_patte_d_eliot: Ik naai in mijn woonkamer. Ik woon in een klein huisje en kan dus niet anders dan het hier doen. Dat is het enige wat me soms van het naaien weghoudt. Maar binnen enkele maanden verhuis ik en zal ik veel naaiplaats hebben, ik kijk er al naar uit!

img_4564

Antoni van @antonihuy

Wat is jullie favoriete LMV-patroon?

@olivierdhauwe: Ik maak nooit zomaar een patroon dat ik koop maar koop het als basis en pas het dan aan aan mijn smaak.

@la_patte_d_eliot: Mijn lievelingsstuk is tot hiertoe het Cliff Hemd! Het was een uitdaging om alle patroonstukken samen te brengen maar ik heb heel wat nieuwe dingen geleerd en ben superfier op het resultaat.

@nonkelsinol: Ik maakte al heel wat patronen van La Maison Victor, laatst nog het Lou Broekje en het Charles Hemd.

We wensen jullie nog veel naaiplezier!