Bloemenspiegel

Een bloemenspiegel is een fleurig accessoire voor je badkamer of slaapkamer. Met de werkbeschrijving van NUÏ maak je hem in een wip zelf!

BLOEMENKEUZE

Wij werkten met bloemen en takjes die mooi indrogen: eucalyptus, gipskruid en kruisdistel.

BENODIGDHEDEN

• Ronde spiegel 42 cm

• Ijzeren ring 25 cm

• Fijne groene ijzerdraad

• Schaar

• Stevige plakband

WERKBESCHRIJVING

1 De diameter van de ijzeren ring is kleiner dan die van de spiegel. Hierdoor kun je de ijzeren ring na het decoreren met bloemen gemakkelijk vastkleven op de achterkant van de spiegel. De ring zal asymmetrisch worden geplaatst op de spiegel, waarbij 1 rand van de ring gelijkloopt met de rand van de spiegel. Langs deze gelijklopende rand ga je de bloemendecoratie aanbrengen op de ring. Wij kozen voor een asymmetrische positie rechtsboven.

2 Kies een centraal punt van waaruit je de bloemen gaat aanbrengen. Je werkt symmetrisch, dit wil zeggen als je een takje links aanbrengt van het centraal punt, dan breng je ook rechts een takje aan.

3 Start met enkele takjes eucalyptus als basislaag. Knip een takje af, neem een stukje ijzerdraad en wikkel deze strak rond het takje en de ring. Doe dit steeds op minstens 2 plaatsen voor extra stevigheid.

4 Vul verder aan met takjes gipskruid en kruisdistel en bevestig deze tussen de eucalyptuslaag met dezelfde techniek.

5 Wanneer je tevreden bent met het resultaat. Bevestig dan de ring op de achterzijde van de spiegel. Leg de ring asymmetrisch zodat de bloemendecoratie net over de rand van de spiegel ligt. Het lege deel van de ring kleef je stevig vast met plakband. Draai de spiegel terug om.

Klaar!

Je vindt NUÏ ook op Instagram en Facebook.