Handwerktechniek: Borduren

Borduren is tegenwoordig weer helemaal in en borduurwerk in je interieur is hipper dan hip. Door te borduren kan je de mooiste woonaccessoires gewoon zelf maken. Van kussens, wandversieringen op borduurringen tot lampenkappen. Maar ook als leuke extraatjes op je kledingstuk zoals je jeansjasje of een toffe trui. Of wat dacht je van een geborduurd juweeltje?

Dit heb je nodig
Borduurstof, borduurnaald, borduurzijde, een schaartje en een borduurring.

Zo ga je te werk
Er bestaan massaal veel borduurtechnieken die je kan gaan studeren, maar eigenlijk is het ‘jn” om er gewoon mee te beginnen. Dat kan al op een oude kussensloop of een stukje vintage stof, tafellopers of onderzetters. Tegenwoordig is het helemaal hip om quotes te borduren, bedenk een quote of een woord waar je gelukkig van wordt, teken die op de stof en ga aan de slag met de basisrijgsteek. En voor je het weet, heb je je eerste borduurwerkje al gemaakt en krijg je sowieso zin in de volgende stap.

Meer weten?
Zin om deze techniek aan te leren? Je kan hiervoor terecht bij www.hetateliervanevav.be