Handwerktechniek: Weven

Vandaag is weven superhip en helemaal terug van weggeweest en zien we in heel wat interieurs hippe weef- tapijtjes met etnische uitstraling. Dit handwerk is een leuke manier om de tijd even stil te zetten en met je handen iets moois te creëren of gewoon om een gezellige tijd met je vriendinnen door te brengen.

Dit heb je nodig
Een weefraam (dat je zelf kan maken of kan kopen), draden of haakkatoen en wol, acryl of andere draadachtigen voor je inslagdraden, steeklatten, een weefkam, een scherpe schaar, een lange naald met een groot oog.

Zo ga je te werk
Bij weven worden een aantal draden gespannen waarna deze draden worden doorweven met een andere draad. De gespannen draad noemen we de ketting- of schering- draden of kortweg de ketting of schering. De draad die erdoor geweven wordt, is de inslagdraad of inslag. Om zo’n hippe wallhanging te weven moet je de basis weefsteek, de soumaksteek en het maken van franjes onder de knie hebben zodat je afwisseling en structuur kan brengen in je weefwerk.

Meer weten?
Zin om deze techniek aan te leren? Je kan hiervoor terecht bij www.jemamuse.be