Najaarstrend: Ruiten

Dé print voor deze herfst? Ruiten! Ook La Maison Victor ging ervoor. Zo vind je in ons nieuwe magazine (in de winkel op 30/08) het patroon voor deze hippe Marit Mantel in geruite wol. Voor de meisjes maakten we het Eloïse Hemdjurkje in een rood-groene ruit. 

Van klassieke ruiten zoals de Schotse ruit of Argyle-ruit tot de meer hedendaagse Burberry-ruit. Ze zijn deze winter weer helemaal hip! Ruiten of checks associeer je automatisch met het winterseizoen: op gezellige plaids, wollen rokjes en je favoriete wintermantel. Dit seizoen zien we uitgesproken ruiten in klassieke combinaties als rood/zwart, groen/donkerblauw en beige met wit of zwart.

De ruit kent zijn oorsprong in Schotland bij de verschillende clans die zich dankzij de print onderscheidden. Vanaf de 19de eeuw werd tartan gelinkt aan royalty, anno 2018 blijft het een absolute favoriet bij de Britse royals, ook nieuwste aanwinst Meghan Markle veroverde de Britse harten in haar lange jas met groene ruit.

De bekendste gepatenteerde ruit ter wereld is die van Burberry. Nog steeds actueel en vandaag populairder dan ooit. Al wordt ze soms tongue-in-cheek gedragen. (tongue-in-cheek betekent: als grap, hoewel het ernstig lijkt) Wie er helemaal voor wil gaan, kan zelfs opteren voor een geruite totaallook, want een klassieker als deze is een investering voor het leven en de combinaties zijn eindeloos …

Wil je deze najaarstrend ook in jouw garderobe? Bestel hier het nieuwe magazine en ga meteen aan de slag met onze hippe patronen!