Najaarstrend: pofmouwen

Dit najaar is de modewereld in de ban van de pofmouw. Wil je je garderobe aanvullen met enkele stuks met pofmouwen, dan kan je zowel de Leah Trui breien als de Charlene Trui naaien.

We halen het modelexicon er even bij om de pofmouw duidelijk te omschrijven: Een pofmouw is een mouw met een pof. Ze wordt ook wel eens de ballonmouw genoemd, daar ze zeer wijd is in het midden. Dit najaar is de modewereld in de ban van de lange versie, tot aan de pols.

Vaak komt de pofmouw in een luxueuze uitvoering door het gebruik van stofjes als satijn, zijde of doorschijnende voile. Het ideale bovenstuk dus om de rest van je feestelijke look op te baseren. Meestal is ze ook vergezeld van een strik, ru es of een sjaaltje rond je hals. Daar de pofmouw veel bewegingsvrijheid geeft, nodigt ze ook uit tot het dragen van een top in een ander materiaal onder je shirt. Niets is meer ‘on trend’ dan een kanten kraagje of manchet dat onder je blouse uit komt piepen.

Wil je deze najaarstrend ook in jouw garderobe? Bestel hier het nieuwe magazine en ga meteen aan de slag met onze hippe patronen!