De naaikamer van… Inne

Inne, mama van Dré (2,5) en Ida (6mnd) houdt van jurken, patronen van La Maison Victor, leuke stofjes en experimenteren met nieuwe snufjes. La Maison Victor mocht binnenkijken in haar naaikamer. 

Een jaar of negen geleden ben ik op naailes gegaan omdat ik zelf de kostuums voor een toneelvoorstelling wilde maken. Ik was meteen helemaal verkocht, ik vond het zo ontspannend. Je vindt me elke week wel een paar keer in mijn naaiatelier en elke maandagavond zit ik trouw in de naailes.

Ik naai in de eerste plaats voor mezelf, vooral jurken. Stukken uit La Maison Victor natuurlijk, maar ik heb ook voldoende patroontekenlessen gehad om zelf iets te kunnen ontwerpen. Als ik in de winkel- straat iets moois zie, steel ik met mijn ogen en probeer ik het zelf te maken. Daarnaast naai ik ook veel decoratie-elementen en doe ik aan upcycling. Dan maak ik van een oude jurk iets voor het leeshoek- je van de kinderen bijvoorbeeld.

Stofjes kan ik blijven kopen. Het fijnste vind ik het om in het buitenland te snuisteren in lokale winkels. Dan heb je ook echt iets dat niet iedereen heeft. Ik neem op citytrip soms een lege koffer mee, enkel om te vullen met originele stofjes.

In onze nieuwbouw kon ik de helft van de kelder als atelierruimte inrichten. Ramen van de vloer tot aan het plafond zorgen voor veel lichtinval. Het is hier altijd lekker fris en rustig, heerlijk om er mijn ding te kunnen doen. Hond Henk houdt me hier altijd gezelschap, op een zelfgemaakt kussen natuurlijk.

Mijn creativiteit beperkt zich niet tot naaien. Ik ben vaak aan het experimenteren met nieuwe snufjes, zoals mijn Silhouette Cameo. Daar heb ik zelf de muursticker voor mijn atelier mee gemaakt. Een 3D-printer staat ook nog op mijn wenslijstje, net zoals een strijkpers. Naast al die nieuwe technologie, heeft mijn atelier ook een nostalgisch hoekje. Van één van de oma’s erfde ik een heleboel fournituren, die zij haar leven lang verzamelde. Nu heb ik er ook genoeg voor de rest van mijn leven (lacht).

Wil je ook je naaikamer met ons delen? Schrijf je dan hier in en wie weet verschijnt jouw naaikamer wel in onze volgende editie!