DIY: Knuffelbeertje

Het is weer bijna Sinterklaas en dan wil je ook de allerkleinsten verrassen met leuke cadeautjes! Wij gingen aan de slag met enkele lapjes stof en maakten deze leuke knuffelbeer! 

KNUFFELBEER
Download het patroon hier.
Naadwaarde 0,5 cm inbegrepen

BENODIGDHEDEN:
36 x 24 cm linnen in een kleur naar keuze voor het lijf
8 x 10 cm bijpassende stof voor de voorpoten en oren

VULLING:
Potlood, papier
borduurnaald en –garen
naaigaren en naald
speldjes
schaar
naaimachine

WERKWIJZE
1. Neem het patroon over op een blad papier en knip de verschillende patroondelen uit. Voeg kop en lijf samen op de stippellijn.
2. Vouw de stoffen dubbel. Speld de patroondelen op de overeenkomstige stoffen. Knip 2 delen voor het lijf van de beer, 4 voor de voorpoten en 4 voor de oren.

POTEN EN OREN
3. Leg de beide delen in stof met de goede kanten op elkaar. Stik op 0,5 cm van de rand, laat daarbij een opening voor de vulling. Dun de hoeken uit met een schaar en keer naar de goede kant. Vul licht op want de oren en poten moeten soepel blijven.

SNOET
4. Borduur de ogen met een achtersteek zoals aangeduid op het patroon. Borduur de snuit. Borduur de snorharen met een Franse knoop.

KNUFFEL INEENZETTEN
5. Leg de beide delen van het lichaam met de goede kanten op elkaar. Schuif de poten en de oren tussen de beide stoflagen en speld vast. Stik het lijf rondom rond op 0,5 cm van de rand, laat daarbij een opening in de zijkant voor de vulling. Dun de ronde hoeken uit met een schaar en keer de knuffel naar de goede kant. Vul de knuffel en naai de opening dicht met een onzichtbare steek.