DIY: Lauren Cardigan

Bouclé is van zijn oubollige imago af. Je ziet deze one en draad met lusjes steeds vaker opduiken bij grote hippe merken. Het breigaren is ideaal voor truien, cardigans en sjaals. Lekker zacht en met een speciale look. Wij maakten er deze korte cardigan met driekwartmouwen van en gaven de polsboorden een feestelijke toets met glitterdraad.

Je vindt de volledige werkbeschrijving hier.

BENODIGDHEDEN
Breinaalden nr. 4,5 en 5,5
Breigaren: Kremke Soul Wool Alpaca Bouclé: 50 gr (250 m)
Breigaren voor de polsboorden: Kremke Soul Wool alpaca 100 super ne: 50 gr (183 m).
Lurex (glitterdraad): 10 gr voor 2 streepjes aan de polsboorden.

GEBRUIKTE STEKEN
Ribbelsteek: brei alle nld r.
Boordsteek 2/2: R1: * 2 st r, 2 st av *, herhaal van * tot *. R2: brei de steken zoals ze zich voordoen.
Matrassteek: dit is een steek om naden te sluiten. Leg de 2 aan elkaar te naaien panden naast elkaar en met de goede kanten naar boven. Steek met een maasnaald telkens op 1 st van beide kanten in en neem de draad op die 2 st verbindt, eenmaal op het rechterdeel en eenmaal op het linkerdeel, tot de naad volledig dicht is.