Handwerktechniek: Punch Needle

Punch needlen of tuften is de nieuwste allerhipste handwerktechniek! Het is een techniek waarbij je met een naald garen in een stofje prikt. Als je de naald weer naar boven haalt, maakt het garen een lus aan de onderkant. Als je je werkstuk omdraait heb je dus een heerlijk fluffy eindresultaat!

Bij La Maison Victor hebben we een bookzine gemaakt om je er alles over te leren en hebben we leuke projectjes verzameld die je ermee kunt maken. In de nieuwe editie brengen we met dit mooie gepunchte duifje alvast een preview van wat je in het bookzine mag verwachten.

Heb je nog geen punch needle in huis? Schaf ‘m gauw aan! Er zijn twee soorten naalden:

Niet-aanpasbare naalden waarbij een cijfer de grootte aangeeft (8 maten in totaal), zoals de Oxford punch needle. Elk cijfer komt overeen met een bepaalde woldikte en specifieke lengte van de gemaakte lus.

Aanpasbare naalden waarbij je de gleuven in verschillende standen kunt zetten om zo de hoogte van de lussen te bepalen, zoals de punch needle gebruikt in ons boekje. De woldikte blijft echter dezelfde, ongeacht de grootte van de gleuf.

Punch Needle uitproberen?

Wil je snel aan de slag met de puch needle techniek? In onze blog leggen we uit hoe je dit leuke duifje maakt. Je vindt de handleiding hier.

Waar shop je Punch Needle materiaal?

1. Aanpasbare punch needle set voor 6 luslengtes in 3 maten, € 5,99 bij pipoos.com
2. Oxford punch needle met handvat uit esdoorn, voor draaddikte 5-6 mm, € 35 bij het ateliervanevav.be
3. Aanpasbare punch needle voor 3 maten, € 5,95 bij imakin.nl
4. Verschillende soorten punch needles verkrijgbaar bij wolcafe.nl
5. Houten punch naald, € 19,80 bij veritas.be