Trend: steek tweed in een modern jasje

Op de catwalks van dit winterseizoen was tweed niet weg te slaan. Net als fluweel en ruitjesstof past tweed in het rijtje van traditionele “heritage fabrics” die ontwerpers dit seizoen in een moderne uitvoering brachten.

V.l.n.r.: Marc Jacobs, Adam Lippes en Calvin Klein ©Vogue

Tweed is een grove, wollen stof die oorspronkelijk uit Schotland en Ierland komt. Het is een duurzame stof die goed bestand is tegen vocht en die vroeger daarom vaak gebruikt werd in kledij voor buitenactiviteiten zoals schieten en jagen.

Chanel bracht daar begin vorige eeuw verandering in: er is niets iconischer dan een klassieke Chanel deux-pièces in tweed, toch? Voor de kleuren van haar ontwerpen liet Coco Chanel zich inspireren door het Schotse platteland.

©Chanel

 

Vandaag hoef je gelukkig geen mantelpakje meer aan te doen om je liefde voor tweed te tonen. Tweed is helemaal terug van weggeweest en vind je in alle kledingstukken terug: van handtassen tot sneakers, pumps en truien, het kan allemaal. Je combineert verschillende soorten tweed zelfs over elkaar: bijvoorbeeld een tweed jas over een rok met ruitenpatroon in tweed, zoals hieronder bij Miu Miu.

@miumiu

 

In La Maison Victor editie 01/2019 vind je alvast twee mooie patronen om in tweed te maken: de Amy Rok is een trendy kuitlange rok en de Caro Jurk een losse jurk type overgooier met lederen bretellen. Steek tweed in een modern jasje (of jurkje)!

De stofpakketten van de Amy Rok en de Caro Jurk koop je op onze website.

Amy Rok

 

Caro Jurk

 

Een kledingstuk in tweed is het nieuwe basisstuk in je garderobe. We beloven je dat deze trend een blijvertje is de komende jaren. Let’s tweed again!