5 goede redenen om je eigen ondergoed te naaien

1. Bye bye stofrestjes!

Ondergoed naaien is dé oplossing om je stofresten weg te werken. Want zeg nu zelf, het is toch doodzonde om niets te doen met al die resten mooie stoffen? Bovendien kan je voortaan een bijpassende slip bij je zelfgenaaide t-shirt aandoen.

2. Het is écht niet moeilijk (ook al ziet het er wel zo uit)

Elastiek stikken vergt even wat oefening maar is zeker niet moeilijk. Begin met gemakkelijke basisstukken in tricot en leg zo telkens je lat hoger. Een nachttopje of -kleedje is het ideale stuk om mee te beginnen.

3. Met 1 patroon kan je eindeloos variëren

De mogelijkheden zijn eindeloos: verschillende soorten stof, elastiek, decoratie, kantwerk, … In een wip creëer je verschillende versies van één patroon.

4. Het gaat supersnel

Het àllerleukste aan ondergoed zelf naaien is – als je het ons vraagt – dat het snel gaat. Je werkt met kleine stukjes stof dus die zijn gauw geknipt en in elkaar gezet. Even snel een boxershort naaien op één avond? Komt in orde!

5. Ondergoed genaaid? Nu zwemgerief!

Als je het in de vingers hebt, is een badpak, bikini of zwemshort de volgende stap. Zelfde technieken maar andere stof. En zwemgerief kan je tenminste lekker tonen op het strand of in het zwembad 😉 

Ps: in je volgende LMV staat een patroon voor een badpak voor dames en een bikini voor meisjes!