De naaikamer van Griet Pollet

Griet Pollet (56) uit Lichtervelde werkt als begeleider bij mensen met een handicap en is mama van Sanne (29), Silke (27) en Laure (21). Ze gaat al 19 jaar wekelijks naar de naaicursus in Roeselare en is verslaafd aan stoffen kopen. En is lid van de naaigroep ‘de Knappe Knopen’.

“Ik had al jaren onze garage ingepalmd als hobbyruimte. Het was een allegaartje van verschillende kasten, rekken en tafels. Eind 2018 heb ik een ontwerp gemaakt van mijn droomnaaikamer. Een klusjesman is meteen komen isoleren en schilderen, ook het plafond en de elektriciteit zijn vernieuwd. Ik vind mijn ‘sewing room’ heel gezellig en overzichtelijk met voldoende ruimte voor mijn collectie brei- en naaiboeken. Op een lange werkbank staan mijn machines. Mijn knip- en tekentafel heb ik gemaakt met schragen die ik in hoogte kan verstellen. Het garen is per kleur gesorteerd in pralinedoosjes. Winter– en zomerstoffen liggen op aparte rekken. Mijn dochters komen hier stofjes uitkiezen en ze geven me dan een foto van een kledingstuk om na te maken. Mijn splinternieuwe naaikamer zorgt er alvast voor dat ik er met volle zin tegenaan ga!”

Griet Pollet

 

Hoe heb jij je naaikamer ingedeeld en aangekleed? En welke creatieve oplossingen vond je om er een inspirerende en georganiseerde ruimte van te maken? Elke editie kijken we binnen bij een lezer(es).

Jouw naaikamer in ons volgende nummer? Mail naar atelier@lamaisonvictor.com.