Dé trendkleur van 2019: koraal

Pantone koos “levendig koraal” als dé trendkleur voor 2019 uit. Onze Alexa Broek ziet er dan ook prachtig uit in koraal. Maar hoe combineer je deze warme en zachte tint met zomerstukken uit je kleerkast? Wij geven je graag enkele tips.

De kleur wordt beschreven als een ‘schakering van oranje met een gouden ondertoon die de warmte van de koraalriffen weerspiegelt in het leven diep in de zee’, zo zegt Pantone. De tint wil ook een tegengewicht bieden aan de sterk gedigitaliseerde wereld van vandaag omdat het koraalrood een link legt naar pure natuur.

Het is een prachtige kleur maar ze is niet voor de hand liggend om te combineren. Ga met onze tips aan de slag en vind de ideale combinaties.

Van kop tot teen

Durf een volledige outfit in koraal: met een lang kleed of een jumpsuit ben je snel aangekleed en hoef je enkel nog over je schoenen na te denken. Een witte sneaker of donkerbruin sandaaltje past zeker!

Denim lover

Denim is altijd een goede keuze, welke washing je jeans ook heeft. Het geeft je outfit een stoere look, en als je zin hebt, kan je zelfs nog een tweede felle kleur zoals lila erbij combineren.

Aardetinten

Bij een mooi gebruinde zomerhuid passen terracotta-tinten heel goed. Aarzel niet om je koralen kledingstuk te combineren met een andere aardetint maar zorg er dan voor dat er voldoende contrast is tussen de twee tinten.

Speel op veilig met zwart

View this post on Instagram

Dreaming about summer.

A post shared by Marika Johanna (@marikajohannap) on

Ga je liever voor één fel stuk, combineer dan je koraalrood met zwart. Je donkere outfit krijgt er een vrolijke toets door zonder te overdrijven.

Onze Alexa Broek uit editie 3/2019 maakten we ook in deze mooie oranje-rozige kleur. De stofpakketjes van de broek vlogen de deur uit in onze webshop, maar wie weet heeft jouw plaatselijke stoffenwinkel nog wel een voorraadje liggen?