Hoe richt je je naaikamer handig en mooi in?

Heb jij het geluk om een eigen naaikamer of naaihoek in huis te hebben? Dan ben je zeker geïnteresseerd in onze tips & inspiratie om je kamer praktisch én stijlvol in te richten.

Foto hierboven: de naaikamer van lezeres Eva
  1. Fleurig & kleurrijk

Dat je naaikamer je happy place is, mag ze ook uitstralen. We zien heel wat naaikamers in kleurrijke Engelse stijl: bloemenmotieven zoals we bij Laura Ashley zien voor behang en gordijnen, geborduurde spreuken en gequilte doeken om de muren op te fleuren, landelijke tafels en kasten die in een pasteltint gezet worden, …

View this post on Instagram

Hello lovelies, little old me again 🙋🏼‍♀️ Do you remember my craft/sewing room crisis pic about a month back, (last pic) Help was requested 😆 but no bugger came 🥺 So I got stuck in & after only being able to do a little bit here and there in between housework & daily chorus etc… I am finally able to say I’m nearly done ✅ at least I can actually sit and do some sewing 🧵 or crafting 🎉🥳 I’ve put some little videos on my feed, 🤦🏼‍♀️ not usually my thing as I hate the sound of my voice 😆 Go take a peek for a better view of my room, I’ll finish my cuppa as I finish tweeking this parcel to be sent to the lovely, very kind Charise @pinkchicvintagecreations Who recently sent/ gifted me a lovely parcel full of journaling lovelies… Charise your swap/return gifts are ready to be sent 💕💝💕 I hope you like my lovely xxx • • • #sewingroom #sewingroomorganization #sewingroomdecor #sewingroommakeover #sewingproject #craftroom #craftroommakeover #craftroomdecor #crafts #crafting #craftingtime #craftingfun #journaling #scrapbooking #returngifts #returninglove #instafriends #kindnessoffriends #actsofkindness #littlesliceofhome #littlecornersofmyhome #momentsofmine #mylittlemoments

A post shared by Angela Middlehurst (@vintasia_shabby_chic) on

  1. Minimalistische naaikamer

Een naaikamer in Scandinavische stijl kan natuurlijk ook. Ga voor witte meubels, licht hout, een spijlenstoel en een schapenvachtje, en je geeft je kamer meteen die cleane maar gezellige look die zo typerend is voor noordelijke interieurs.

View this post on Instagram

Huhu 👋⠀⠀ Und hier seht ihr die andere Seite in unserem neuen Arbeitszimmer 🖤⠀⠀⠀⠀ In meiner Story|Highlights seht ihr ein vorher/nachher Video. Ich hoffe euch gefällt es. Insgesamt fehlt noch ein bisschen Deko und ein paar Bilder aber im Vergleich zu vorher gefällt es mir schon sehr viel besser☺️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ihr könnt übrigens auch meine neue Mondphase sehen 😬⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ich wünsche euch einen schönen Abend 🖤⠀⠀⠀⠀ [Werbung]⠀⠀ #roominspo #decor #deko #dekoideen #dekoration #wohnkonfetti #germaninteriorbloggers #plants #arbeitszimmer#ikeahack #homedetails #naturedecor #pflanzen #home #nähmaschine #sewing#wohnkonfetti #bilder #inspo #roominspo #homeinspo #diy #münster #nähzimmer #nähenmachtglücklich #mondphase#homeoffice #solebich #selbstgemacht #urbanjungle #interior #dienstag

A post shared by Lisa (@lizasliving) on

  1. Katten en naaikamers

Als je een pluizige vriend in huis hebt, weet je vast dat katten niets liever doen dan je te komen assisteren bij het knippen van je stof overal haar achter te laten en je stof te verschuiven. Blijkbaar zijn er zelfs exemplaren die ook graag willen leren naaien! Altijd goed opruimen is de boodschap 😉

  1. Marie Kondo voor naaisters

Schuilt er een opruimgoeroe in jou? Sorteer jij je stoffen en bobijntjes ook per kleur? Handige sorteerkasten en voldoende opbergruimte zijn jouw grootste vriend!

Handige tips

We zagen heel wat handige tips voor de inrichting van je naaikamer de revue passeren:

  • Gebruik een kleine strijkplank (kleiner dan een gewone, groter dan een mouwstrijkplank): handig om snel boven te halen en weer op te bergen, of mee te nemen naar de naailes/naaiweekend of op vakantie 😉
  • Ga voor open kasten of rekken: zo heb je altijd het overzicht en ben je ook meer geneigd om je stoffenvoorraad op orde te houden en geen onnodige aankopen te doen. Let wel op met het binnenschijnen van de zon zodat de kleuren van je stoffen niet vervagen.
  • Bobijntjes sorteer je best op een bobijnrekje dat je aan de muur ophangt. Zo geraakt je garen nooit in de war.
  • Schrik dat je gezinsleden je stofschaar gaan gebruiken om papier mee te knippen? Hang er een lintje aan of plak er stickertjes op met een niet mis te verstane boodschap.
  • Tip van LMV-ontwerpster Evelien: een (magneet)bord is altijd handig om informatie op te verzamelen. Maak een moodboard, hang de handleiding van je overlockmachine of dat uitgeprinte pdf-patroon erop en hou je naaikamer zo op orde.

Wat zijn jouw belangrijkste naaitips? Laat het ons weten op Facebook!