Expert aan het woord: Siegrid Vervaecke van de Lingerie Academie

In elk La Maison Victor magazine praten we vanaf nu met een expert uit zijn of haar vakgebied. Deze editie is dat Siegrid Vervaecke die samen met haar collega’s van de Lingerie Academie de passie voor het maken van lingerie en badkleding maar al te graag doorgeeft. Daarnaast geeft ze ook workshops in haar eigen stoffenwinkel, waar ze bovendien alles in huis heeft om zelf zwemkledij te maken die echt past.

Tekst: Lobke Gielkens – Fotografie: Joost Joossen

La Maison Victor was benieuwd welke tips & tricks Siegrid ons kan verklappen zodat ook wij probleemloos onze eigen badkledij kunnen naaien.

LMV: Wat is jouw belangrijkste tip voor we aan de slag gaan?

Siegrid: “Voor je enthousiast je patroon uitknipt, moet je ook altijd even checken of je lichaamslengte overeenkomt met de lengte van je badpak. Sommige mensen zijn klein en hebben toch een lang bovenlijf. Dan ga je best even je eigen lengte na en knip je het patroon ter hoogte van je taillelijn door en verleng of verkort je waar nodig.”

LMV: Wat is eigenlijk het grote voordeel van zelf badkleding maken? 

Siegrid: “Je kan heel origineel uit de hoek komen met een eigen badpakontwerp en je kiest zelf wat je belangrijk vindt: brede of smalle schouderbandjes, diepe of hoge ruguitsnijding enzovoort. Van een patroon van een badpak kan je ook heel gemakkelijk een tankini maken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien kan je je bikini of badpak volledig op maat maken. Wie een smal bovenlijf heeft en bredere heupen, kan aparte stukken in verschillende maten maken.”

Benieuwd naar nog meer tips? Lees dan het volledige interview met Siegrid in je La Maison Victor editie 4/2019.

IDENTIKIT

Naam: Siegrid Vervaecke (41), sis voor de vrienden.

Job: docent aan de Lingerie Academie én zaakvoerder stoffenwinkel ‘Creasis‘.

Motto: “Lingerie maken = verslavend”