Britt tipt: Zomers haken en breien

Brei- en haakgoed enkel om in de koude maanden te dragen? Think again want hoofdredactrice Britt toont je welke gehaakte en gebreide stukken deze zomer supertrendy om te dragen zijn. Zelfgemaakt of zelfgekocht.

Foto: raffia clutch van Plexida Knitwear

Shop je knitwear

Plexida Knitwear is een Grieks label met een mediterraanse kijk op breigoed. Het is een klein familiebedrijf: dochter Alexandra ontwerpt het breigoed en maakt de eerste prototypes, terwijl haar moeder en een team van lokale vrouwen voor de breiproductie zorgen.

In de shop van Plexida Knitwear vind je prachtige gebreide cropped zomertops, bralettes en gehaakte topjes met houten knoopjes.

Daarnaast haken ze ook tasjes gemaakt van raffia of shoppingnetjes uit katoengaren. Wij zijn helemaal fan van hun minimalistisch mediterraanse stijl!

Maak je knitwear

Maak je het liever zelf? Dan ben je in de Etsyshop van het Duitse Paulastrickt aan het goede adres. Ontwerpster Susanne kreeg het brei- en haakvirus over van haar nu 90-jarige grootmoeder – Paula – die tot op de dag van vandaag nog altijd een fervente wolfan is.

Je kan bij Paulastrickt pdf tutorials kopen om je eigen katoenen zomertop – korte mouwen of spaghettibandjes? – te breien of te haken, en ook de gehaakte shoppingnetjes zien er leuke projectjes uit om met katoengaren aan de slag te gaan.

View this post on Instagram

All time favourite👉🏻Einkaufsnetz EDDA.🖤 #dasoriginal Kleine Geschichte am Rande: Kurz bevor ich in den wohlverdienten Urlaub aufgebrochen bin, hatte ich eine Anfrage vom BR für die Sendung „Heimatrauschen“ … meine EDDA und ich sollten ins Fernsehen.🙌🏻 Ich hätte euch wahnsinnig gerne meinen Arbeitsalltag gezeigt…wäre sicher ein sehr lustiges Filmchen geworden🙃, aber ich tingel ja jetzt schon seit über 2 Wochen durch Kambodscha…hat also zeitlich leider nicht geklappt. Was soll’s, bin dann doch lieber auf Reisen als im Fernsehen.✌🏻🏝 Sobald ich zurück bin, gibt’s EDDA auch wieder als Strick-Kit und „Ready to wear“ in meinem Shop. . #einkaufsnetzedda #dasoriginal #netztasche #einkaufsnetz #marketbag #netbag #knittedbag #stricken #strickenfetzt #paulastrickt #knittersofinstagram #instaknit #instastrick

A post shared by Paula_m (@paulastrickt) on

Shop of haak jij mee?