Naais to meet Jana

La Maison Victor zet regelmatig een naai(st)er in de spotlight die ons op social media inspireerde. Deze week is dat Jana Tytgat. 

Foto: Jana in één van haar Fenna Truien

Jana heeft een dochter, woont in Oostende (België) en is leerlingenbegeleider aan het Vesaliusinstituut in Oostende.

LMV: Waar en wanneer heb je leren naaien?

Jana: “Vijf jaar geleden ben ik begonnen met naailessen in avondschool. We kunnen er kiezen aan wat we werken en kunnen daardoor heel gericht vragen stellen aan de naai-juf, heel handig! De uitgebreide werkbeschrijvingen die ik op Pinterest en in La Maison Victor vind, hebben me trouwens ook al veel geholpen.” 

LMV: Heb je een favoriet patroon van La Maison Victor?

Jana: “Een favoriet patroon kiezen is moeilijk. Ik heb al drie Fenna Sweaters genaaid, en het Ronda Jurkje voor kinderen is ook een topper. Maar ooit heb ik voor mijn vier nichtjes een Birdie Jurkje gemaakt om met kerst te dragen, dus misschien is dat dan toch mijn topper.” 

LMV: Op welke creatie ben je het meest fier?

Jana: “Als ik mijn dochter zie schitteren in haar Ronda Jurk ben ik wel fier, maar mijn Vilette Jas en Emma Jurk waren toch een nog grotere uitdaging en daar ben ik best fier op!”

LMV: Voor wie naai je het liefst?

Jana: “Ik naai graag voor mezelf, maar aangezien ik nu zwanger ben, staat dat even op een lager pitje en naai ik vooral voor mijn dochter en voor de baby die op komst is. Ook mijn zwangere vriendinnen mogen zich aan veel zelfgenaaide cadeautjes verwachten.”

LMV: Kunnen we je naaicreaties op een blog volgen?

Jana: “Ik heb helaas nog geen blog, maar misschien moet ik daar eens werk van maken tijdens mijn bevallingsverlof. Al doet dit andere mama’s van twee kinderen altijd gniffelen als ze horen dat ik denk daar dan tijd voor te hebben :)”

Volg Jana hier op Instagram.