5 tips om je naaimachine mee het vliegtuig op te nemen

Wil je van de vakantie profiteren om je naaiprojecten af te werken? Wij zetten vijf tips op een rijtje om met je naaimachine op reis te gaan.

Ben je een echte sewing addict? Laat je je naaimachine niet graag home alone? Gelukkig is het vandaag kinderspel om je naaimachine mee te nemen en van je hobby te genieten in de schaduw van een mediterrane boomgaard. Lees deze 5 tips om in elk hoekje van de wereld te kunnen blijven genieten van je naaimachine.

  • Raadpleeg het reglement van je luchtvaartmaatschappij

Over het algemeen mag je je naaimachine meenemen, op voorwaarde dat je eerst alle scherpe voorwerpen verwijdert. Heb je een naaimachine met standaard afmetingen, dan kun je ze mee aan boord nemen (veiliger dan in de bagageruimte). Raadpleeg wel de maximale afmetingen en het maximale gewicht voor handbagage. Als je geen bagage incheckt, zorg er dan voor dat je machine en je andere bagage gescheiden zijn: dat kan handig zijn tijdens de veiligheidscontroles. Wees er echter op voorbereid dat de veiligheidsagenten je misschien extra zullen controleren.

Eenmaal aan boord berg je je naaimachine het beste verticaal op, zodat ze niet kan omvallen.

  • Haal je naaimachine uit elkaar

Om je magische machine zo vlot mogelijk te transporteren, haal je de pedaal, het bobijntje, de spoel en de naald eraf. Plak daarna met tape alle onderdelen vast die zouden kunnen loskomen, en klap ook het spoelhuis en alle uitspringende delen dicht. 

  • Investeer in een draagtas voor je machine

Ook je naaimachine heeft recht op haar eigen koffer! Zorg voor een mooie naaimachinetas om je machine te beschermen. Meestal zijn deze niet alleen uitgerust met schouderbanden maar ook met superhandige opbergzakjes. Wij zijn gek op de trolley-set van Bernina. Tip: kies een tas met de juiste afmetingen voor je machine, om ervoor te zorgen dat ze niet in de tas verschuift. 

  • Maak een etui voor alle materiaal

Maak een naai-etui voor al je materiaal: schaar, speldenkussen en spelden, naalden, bobijntjes, krijt, lintmeter … Opgelet: in je handbagage mag je geen scherpe voorwerpen van langer dan 6 cm meenemen. Win voor je vertrekt alle nodige informatie in: de regels verschillen van maatschappij tot maatschappij.

  • Laat je inspireren!

Profiteer van je nieuwe omgeving om originele stoffen te ontdekken, stoffenwinkels of ateliers te bezoeken en nieuwe technieken te leren. Ook dat hoort bij reizen…

Op zoek naar inspiratie voor je naaiwerkjes?

  • Koop editie 4 van La Maison Victor op onze website, in je krantenwinkel of in onze partnerwinkels, en ontdek al onze nieuwe patronen.
  • Bestel hier alle edities die nog in je collectie ontbreken.
  • Ontdek talloze leuke stoffen en patronen in onze webshop. We wensen je een fijne (naai)vakantie!