De naaikamer van Juanita

Juanita Guerra Arellano is een 44-jarige Colombiaanse architecte die voor de liefde naar Oostenrijk verhuisde. Ze heeft een dochter van 11 jaar en is een gepassioneerde naaister. Met “Juanita’s Nähbox” geeft ze  van bij haar thuis naaiworkshops aan volwassenen en kinderen, en daar hoort natuurlijk een goed uitgeruste (en kleurrijke!) naairuimte bij.

Zo moeder, zo dochter

“Het was mijn moeder die me heeft leren naaien,” vertelt Juanita. “Ik heb vroeger goed toegekeken hoe ze mijn kleding verstelde of zelf kleine dingetjes naaide. Nu kan ik hetzelfde voor mijn elfjarige dochter doen: ik naai dolgraag dingen voor haar omdat het voor mij het beste uit twee werelden combineert. Enerzijds de creativiteit en warmte uit mijn geboorteland, en anderzijds de discipline en huiselijkheid uit mijn nieuwe heimat, Oostenrijk.”

Naaien met Juanita

“Mijn vrienden vroegen vaak raad aan me om hun eigen kleding te herstellen of om zelf dingen te leren maken. Het gaf me heel veel voldoening om mijn naaikennis met hen te delen, en daarom heb ik Juanita’s Nähbox opgericht. Ik geef er regelmatig workshops en ik verkoop mijn creaties ook in mijn webshop.”

“Ik heb al zoveel nieuwe vrienden gemaakt via mijn passie voor naaien. We bespreken onze creatieve ideeën bij een tasje tee en versgebakken koekjes, en dan gaan we over tot het echte werk en zetten we ons aan het naaien, voor onszelf, of voor de kinderen. Juanita’s Nähbox groeit nog elke dag en ik heb nog zoveel nieuwe ideeën. Naaien maakt me echt zó gelukkig.”