Accessoires van riet: helemaal hot deze zomer

Chic en naturel, fris en zo ontzettend summer: accessoires van riet zijn heel trendy! Van een dagje strand tot een gezellig aperitiefje in de stad; we nemen ze overal mee naar toe deze zomer. Hoeden, espadrilles, tasjes… We lijsten onze 6 favorieten voor je op.  

De „green” hoed

Riet heeft een natuurlijke uitstraling en doet ons denken aan zon en verse bloemen in de wei. Ook deze eenvoudige maar stijlvolle hoed geeft ons dat instant zomergevoel.

View this post on Instagram

Straw hats magic.

A post shared by & Other Stories (@andotherstories) on

Rieten elegantie in de vorm van een tasje

Een rieten tasje is het perfecte accessoire om mee te nemen naar een huwelijksreceptie of naar een drink van het werk. Even luchtig als een zomers briesje.

De rieten zonneklep: die wil ik!

Deze zonneklep van riet heeft een eighties vibe en moet echt mee op vakantie. Het is de perfecte combo van naturel en urban en ideaal om te dragen op het strand. Bovendien is deze rieten variant duizend keer ecologischer dan de plastic versie.

Opvallende en lichte espadrilles

Deze handgemaakte espadrilles zijn het helemaal. Ze worden geproduceerd in Kroatië en zijn de perfecte combinatie van lichtheid, eenvoud en glamour!

De rieten mand, een echte must deze zomer

We houden van artisanaal gemaakte manden, en zijn extra fan als ze zowel mooi als handig zijn, zoals deze versie. Gebruik ze om stylish boodschappen te gaan doen of om naar vrienden te gaan. Of zet ze gewoon als decoratie op je kast.

Made by me…

Omdat zelf je accessoires maken helemaal in is en superleuk om doen, blader je door naar onze werkbeschrijving van de gehaakte tas van raffia in editie 4 van La Maison Victor (blz. 44). Een elegante shopper om zelf te maken!

Op zoek naar inspiratie voor je zomerse naaiwerkjes? 

  • Koop dan editie 4 van La Maison Victor, op onze site, bij je boekhandel, via onze aangesloten winkels, en ontdek al onze nieuwe patronen.
  • Bestel hier de edities die je nog niet hebt en maak je verzameling compleet.

Sla mooie stoffen in via onze webshop. We wensen je alvast veel plezier!