Britt tipt: flower power

Gedroogde of geperste bloemen zijn een leuke manier om het hele jaar door van kleurrijke bloemenpracht te genieten. Hoofdredactrice Britt tipt ons enkele ontwerpsters die met hun bloemen de mooiste decoratie-items maken.

Vers geperst

Achter @pressedwithloveandnature schuilt jonge mama Sofie Spruyt uit België. Toen haar tweeling geboren werd, ging ze vaak met hen wandelen en plukte ze onderweg bloemen. Ze legde ze te drogen tussen boeken en vergat ze een tijdje. Toen ze ze weer terugvond, ging ze tijdens de dutjes van haar zonen aan de slag met de gedroogde bloemen. Het resultaat? Delicate ingekaderde bloemenkunstwerkjes en kaartjes voor alle gelegenheden.

Bloemenservies

Hessa Al Ajmani is een visual artist uit de Verenigde Arabische Emiraten. Ze begon al tijdens haar kindertijd met allerlei soorten deeg en klei te experimenteren en verfijnde haar technieken tijdens haar studies. Hoewel ze al langer als artieste aan de slag is, startte ze pas een dik jaar geleden met het ‘drukken’ van bloemen op keramiek. In haar studio thuis doet ze alles van a tot z: boetseren, bakken in haar eigen kiln en glazuren.

Haar sprookjesachtige bordjes en tassen met bloemenmotieven spreken tot de verbeelding. Wie wil er geen mooi gedekte tafel met haar servies?

View this post on Instagram

🌓🌞🌗

A post shared by Hessa Al Ajmani 🌻 (@hessaalajmani) on

Volg haar werk via @hessaalajmani.

Borduren met echte bloemen

Olga Prinku naait met veel geduld gedroogde bloemen op tule. Ze ontwikkelde daarvoor een speciale techniek waarbij haar borduurdraad ook van organisch materiaal gemaakt is zodat je hem bijna niet ziet. Haar werkjes bevestigt ze in een borduurring die je zo aan de muur kan ophangen.

View this post on Instagram

Just a little post to say hello. It seems it is taking me longer between posts these days. Here's a hoop I did earlier this month with foraged wild achillea in white and home grown #cornflowers. Can I ask you a personal question? What is reason you're following me: a) you work with flowers and get inspiration for your own projects b)you generally enjoy crafting and would like to learn a new craft c) you're an artist or maker yourself and enjoy seeing a fellow creative on their journey, d) you've followed for ages (I know my direction has changed over the years from family to flowers and now embroidery 🙈) and you feel like you know me as a friend even though we've never met. Or any other reasons? Would really appreciate an honest answer. Thanks so much! #flowersontulle #weekend #flowestagram #botanical #contemporaryembroidery  #embroideryart #darlingweekend#embroideryhoop #hoopart #embroideryinstaguild#embroiderylove #embroiderywork#handembroidery #handstitched #modernembroidery#needlecraft #art #dryflowers#calledtobecreative #createcultivate #createeveryday#creativelife #creativecommunity#creativelifehappylife #inspiredbynature #alittlebeautyeveryday

A post shared by Olga Prinku (@olgaprinku) on

Je kan het werk van Olga hier bekijken.

Lees ook: de schatten van Britt, hoofdredactrice.