5 tips om lichtgewicht te reizen

Het vakantieseizoen is officieel van start gegaan! Als je van plan bent er een paar dagen tussenuit te gaan, volg dan deze 5 tips zodat je zeker weet dat je alleen het meest belangrijke meeneemt!

  1. Kies een compact formaat

Dat is de basis: als je een grote koffer meeneemt, heb je eerder de neiging die vol te stoppen. Als je voor een kleinere tas gaat, beperkt dat je in de hoeveelheid die je kunt meenemen, en word je wel gedwongen te kiezen. En ja, kiezen is schrappen!

  1. Bedenk van tevoren kledingcombinaties

Lijd je aan het syndroom van de veel te volle koffer? Vergeet dan al die „voor het geval dat” en concentreer je op het onmisbare. Stel een redelijk aantal combinaties samen voordat je de koffer gaat vullen en vraag jezelf af of je die echt gaat dragen. Je bespaart ruimte in je bagage en tijd op de bestemming op het moment dat je je gaat aankleden.

  1. Ga voor omkeerbare kleding

Als je van het type bent dat regelmatig van stijl en kleding wisselt, is de kofferfase waarschijnlijk een ware beproeving voor je. Goed nieuws: licht reizen voor een „fashion addict” is nu mogelijk met omkeerbare kleding! Eén kledingstuk, twee ensembles: ideaal om meerdere malen hetzelfde kledingstuk te dragen en toch in stijl af te wisselen. Zin om eens te proberen? Het merk Helene Clarkson heeft zich gespecialiseerd in multifunctionele kleding en heeft een hele collectie omkeerbare bovenkleding, broeken en rokken. Andere optie: zelf maken! In het nieuwste nummer van La Maison Victor (editie 4, p. 78) vind je het patroon voor de Capri Top en de werkbeschrijving om die zelf te maken. Het perfecte topje voor zonovergoten dagen.

  1. Zware of volumineuze kledingstukken aantrekken

Een warme trui voor frisse avonden, die mag natuurlijk niet ontbreken. Maar als die teveel ruimte inneemt in je bagage, doe hem dan aan bij het vertrek. Doe dat ook met zware gympen of dikke vesten. Zo bespaar je niet alleen ruimte, maar ook geld (geen toeslag voor te zware bagage!).

  1. Was kleding ter plaatse

Vloeistoffen mogen mee in de handbagage, zolang het in flesjes van 100 ml kan. Vul een klein flesje of bakje met vloeibaar wasmiddel, dan kun je je kleding zelf wassen en weer dragen op vakantie. Eenvoudig en effectief!

En, klaar voor vertrek? Ga er nu alvast even tussenuit met editie 4 van La Maison Victor, op onze site, bij uw boekhandel, via onze aangesloten winkels, en ontdek al onze nieuwe patronen. Mis je nog eerdere edities? Die kun je hier bestellen. Prettige vakantie!