De City Sarong: de grootste trend van deze zomer!

De mooie dagen zijn weer van de partij, en daarmee halen we ook vaker onze rokken en jurken boven. Deze zomer is de geknoopte ‘sarong’ rok helemaal hot. En goed nieuws: La Maison Victor maakte voor jou een patroontje van zo’n rok!

Maar wat maakt dit kledingstuk nou zo bijzonder? In feite is de sarong een rechthoekig stuk stof dat om je heen wordt gewikkeld en op de heupen wordt vastgeknoopt. Met andere woorden, het is een pareo!

Een traditioneel kledingstuk uit Indonesië.

De sarong komt oorspronkelijk uit Azië en wordt daar gedragen door zowel mannen als vrouwen. Hij is geleidelijk aan geëxporteerd naar het Westen, waar het nu eerder een strandrok is geworden die alleen door vrouwen gedragen wordt. Deze zomer is de sarong terug van weggeweest: om op het strand te dragen, maar ook in de stad. Met een T-shirt, een hemd, sandalen, hakken… Hij kan echt overal mee gecombineerd worden!

Probeer de homemade!

In de allernieuwste La Maison Victor (editie 4/2019, p. 84) vind je een patroon en de werkbeschrijving om de Maui Rok te maken, een zomers kledingstuk geïnspireerd op de beroemde oosterse sarong. Wedden dat je deze zomer niet meer zonder kan?

Luxe kledingstuk

Ook de grootste modeontwerpers zijn wild van de sarong: Oscar de la Renta biedt een versie met franjes, gedragen met een loose fit blouse, terwijl Paco Rabanne kiest voor zijde, gecombineerd met een tie and dye T-shirt. De dure merken zijn trouwens niet alleen, want ook & Other Stories, Whistles, en Kitri namen de sarong in hun collecties op. We begrijpen het helemaal!

Hoe draag je hem?

Op het werk combineer je de sarong met een hemd met opgerolde mouwen en muiltjes. ’s Avonds kun je er gerust een zijden topje op dragen, en hoge hakken aantrekken. Op het strand draag je hem om een asymmetrisch badpak. De mogelijkheden zijn dus eindeloos! En het ultieme voordeel: hij past bij elk figuur.

Koop editie 4/2019 van La Maison Victor, op onze site, bij je boekhandel, via onze aangesloten winkels, en ontdek al onze nieuwe patronen (beschikbaar in onze webshop). Mis je nog eerdere edities? Die kun je hier bestellen.

Bron: Harper’s Bazaar