Britt tipt: alles boho!

Onze hoofdredactrice wil graag de leukste creatieve tips met jou delen, die zij op internet heeft opgesnorkeld. Deze week heeft ze haar keuze laten vallen op de „Petits bohèmes”, site met boho accessoires.

Stoffen, vaatwerk, sieraden… versierde voorwerpen van het Franse decoratiemerk hullen onze looks en interieurs in frisse en exotische geuren. Aan het hoofd van het label staat Mathilde Hardy. Op haar Instagram account geeft de jonge vrouw de toon aan: Les Petits Bohèmes, dat draait om de „nomade, veelzijdig en poëtisch”. Maar wat haar selecties zo onweerstaanbaar aantrekkelijk maakt, is dat alles met de hand gemaakt is.

Mathilde eert het vakmanschap van hier en daar, via dit handgemaakte, aarden servies uit Valcea (Roemenië), bijvoorbeeld, of deze versierde hangertjes made in Lille. Maar ook in India snuffelt Mathilda haar schatten op; dankzij haar verre reizen heeft ze haar gevoel voor decoratie ontwikkeld.

Zelf gemaakt

En toen was daar ineens de wens om onze decoratie te veranderen! In een hoekje van de zitkamer liggen kussen met volants van zijde, zogenaamd nonchalant gemengd; op de eettafel een patchwork kleed geïnspireerd door het platteland; in de gang een muurversiering van rotan die het komen en gaan opwarmt.

Crush op deze Marokkaanse kilims die het gevoel van zomer oproepen.

View this post on Instagram

New rug pastel #boucherouite #kilim #morrocan #vintage

A post shared by Les Petits Bohemes (@lespetitsbohemes) on

En dan ook onze kleding aanpakken…

Met een omkeerbare kimono van kantha, muiltjes zo licht als lucht, of deze gemengde hemden om te ruilen met onze wederhelft.

Missie shopping

Ga dus gewoon naar het Instagram account van Mathilde en sprokkel deze beauties bij elkaar, of laat je inspireren op haar blog.

Lees ook: de andere schatten van Britt, hoofdredactrice.