Naais to meet Natacha Defeyder

Tweemaal per maand stelt La Maison Victor een naaister of een naaier voor die de sociale netwerken opfleurt met haar of zijn mooie creaties. Deze week ontmoeten we Natacha Defeyder (kleine_n op Instagram). Deze administratief medewerkster bij een verzekeringskantoor is moeder van 3 kinderen en stort zich op haar naaimachine zodra ze de gelegenheid heeft!

Al zes jaar is Natacha helemaal verzot op naaien. Ze is alleen begonnen, met een goedkope machine. Ze haalde haar inspiratie van YouTubefilmpjes, tot ze merkte dat dit echt “haar ding” was. “Toen heb ik een betere machine gekocht – van het merk Brother – en heb ik een jaar lang naailessen gevolgd op de avondschool”, vertelt ze. “Ik heb ook veel opgestoken uit de tijdschriften van La Maison Victor.”

Haar favorieten uit het tijdschrift? De Nona trui voor haar dochter! En voor haarzelf de blouse Sofia en de top Capri, met name.

Naaien voor mannen

“Er staan nog zoveel modellen op mijn to-do lijst! Dus ga ik nog even door met naaien!”, roept ze uit. Ze maakt er geen probleem van om de patronen op haar eigen manier aan te passen: “Ik heb pas nog een sweaterjurk gemaakt op basis van het patroon Nona”. Natacha vertelt ons ook dat ze meer soorten creaties wil gaan maken: “Ik hoop binnenkort zover te komen dat ik ook kleren voor mijn man en mijn zoon kan maken!”

Om haar te volgen, zoek je op Instragram naar: @kleine_n

Lees ook: de schatten van Britt, hoofdredactrice.