Jurken en rokken: de zeven grootste trends van deze zomer

 Onze reporters hebben voor jou de mooiste rokken en jurken gespot voor deze zomer. Mini, maxi, effen of met motief… ze zijn allemaal even zwierig en wervelend. Ook in België!

 

Het model met bloemen

Deze modellen hebben we geplukt in de mooiste bloementuinen, dat blijkt wel uit de fleurige flower power motieven. Om het Laura Ingalls-effect te voorkomen, dragen we deze romantische, landelijke kledingstukken op boots met hakken of siernagels, en we dragen er maxi-sieraden bij (creolen, sautoirs…)

 

De overhemdjurk

In dit hybride kledingstuk, deels cool, deels chic, komt de vrouwelijke figuur prachtig tot haar recht, maar niet op een gemaakte manier. Een beetje alsof je ’s morgens gauw even het overhemd van je man hebt aangeschoten… Het model heeft wel iets mannelijks, dus kies voor een pastelkleur die de look wat verzacht.

De luchtige uitvoering

Deze is echt onmisbaar in de koffer: een lange jurk van licht katoen die je over een badpak aanschiet, zodat je er elegant uitziet als je langs het water loopt, maar ook als je naar de strandbar gaat. Kijk hier maar eens: bekijk de handleiding en het patroon van de schitterende jurk Bali in editie 04/2019 (p.36) van La Maison Victor.

De jurk en rok met volants

Volants zijn niet meer alleen voor de romantische zielen. Ze verschijnen overal en accentueren onze vrouwelijkheid. Laat je verleiden door onze jurk Ibiza (p.50 van editie 04/2019 van La Maison Victor): een jurk met volants en knoopsluiting, lengte tot halverwege de kuiten, met of zonder riem te dragen.

De tijdloze strepen

Strepen zijn nog altijd „in”, punt uit! Dat is best goed nieuws, omdat verticale strepen de gave hebben je er langer uit te laten zien. De musthave? Meng strepen in verschillende richtingen, zoals bij onze jurk Malta (zie p. 64 van editie 04/2019) van La Maison Victor).

De city-sarong

De city-sarong, dat is die rechthoekig lap stof die om de benen wordt gewikkeld en op de heupen wordt vastgeknoopt. Deze pareo was vroeger meer voor een middagje op het strand, maar kan nu ook in de stad gedragen worden, in een chique uitvoering. Maak er zelf één met behulp van het patroon van onze rok Maui (editie 04/2019) van La Maison Victor, p. 82).

Het wonder van de paper bag

De drie grondslagen van de coupe paper bag, DE coupe voor deze zomer, zowel voor onze broeken als onze jurken? Hoge taille, breed en met riem of koord. Zin om ons model zelf te maken? Pak schaar en machine en probeer de rok Raja (editie 04/2019 van La Maison Victor, p. 92). Goed om te weten: de handleiding is vooral opgesteld voor beginnende naaisters.

Zit je al achter de naaimachine? Ga dan aan de slag met deze DIY…