Jurken en rokken: de zeven grootste trends van deze zomer

 Onze redactrices hebben voor jou de mooiste rokken en jurken gespot voor deze zomer. Mini, maxi, effen of met motief… ze zijn allemaal even zwierig.

Flower power

Deze modelletjes hebben we geplukt in de mooiste bloementuinen: ze staan vol met fleurige flower power motieven. Combineer deze romantische, landelijke stukken met boots of sneakers en draag er bohemian sieraden bij (creolen, lange kettingen…)

De overhemdjurk

Een hybride kledingstuk zoals de overhemdjurk is zowel chic als cool. Knoop een lint in de taille en je zet je figuur extra in de verf, zonder dat het gemaakt overkomt. Een beetje alsof je ’s ochtends gauw even het overhemd van je man hebt aangeschoten… De snit heeft wel iets mannelijks, dus kies voor een pastelkleur die de look wat verzacht.

De luchtige uitvoering

Dit stuk is echt onmisbaar in je koffer: een lange jurk van licht katoen die je over een badpak aantrekt, zodat je er elegant uitziet als je langs het water loopt maar ook als je van een cocktail gaat sippen aan de strandbar. De handleiding en het patroon van de schitterende Bali jurk vind je in editie 04/2019 (p.36) van La Maison Victor.

Zeg het met volants

Volants zijn niet meer alleen voor de romantische zielen. Tegenwoordig zijn ze ubertrendy en accentueren we er maar al te graag onze vrouwelijkheid mee. Laat je verleiden door onze Ibiza jurk (p.50 van editie 04/2019 van La Maison Victor): een jurk met volants en knoopjes, tot halverwege de kuiten, met of zonder riem te dragen.

Tijdloze strepen

Strepen zijn nog altijd „in”, punt uit! Dat is best goed nieuws, want verticale strepen laten je er langer uitzien. De musthave? Meng strepen in verschillende richtingen, zoals bij onze Malta jurk (zie p. 62 van editie 04/2019 van La Maison Victor).

De city-sarong

De city-sarong, dat is die rechthoekige lap stof die om de benen wordt gewikkeld en op de heupen wordt vastgeknoopt. Vroeger droeg je hem voor een middagje op het strand, maar nu ook in de stad in een chique uitvoering. Maak er zelf één met behulp van het patroon van onze Maui rok (editie 04/2019) van La Maison Victor, p. 82.

Het wonder van de paper bag

De paperbag taille is hot deze zomer, zowel voor onze broeken als onze jurken. De snit combineert een hoge taille, fronsjes met riem of koord. Zin om ons model zelf te maken? Neem schaar en machine erbij en ga voor de Raja rok (editie 04/2019 van La Maison Victor, p. 92). Goed om te weten: de werkbeschrijving is ideaal voor beginnende naaisters.

Je vindt de video tutorial van de Raja rok hier.

Zit je al achter de naaimachine? Ga dan aan de slag met deze DIY…