Britt tipt: modern borduren

Borduurwerkjes hoeven helemaal niet ouderwets te zijn. Het doet je misschien aan je grootmoeder denken, maar wist je dat er nu ook een eigentijdse trend rond borduren bestaat? We presenteren je: modern embroidery. 

Coverfoto: @_.baobap._

De ideale avondactiviteit

View this post on Instagram

Hi there! ✨ I just wanted to pop in to welcome all the new people here and thank you all for your amazing support! I'm beyond happy and humbled that there are so many of you building this lovely, encouraging community of embroidery enthusiasts! 💕 For those of you new here, my name is Miriam and I'm the one person army behind Slow Evenings. I'm a designer by day and I an embroidery artist in my spare time. I live together with my boyfriend Florian (my business advisor and grumpy Francophone customer service supervisor) and our cat Naja, who is always with me when I embroider and she's the quality controller of all my work 😸 I'm really excited about the direction Slow Evenings is heading and I have a lot of ideas for new products, including patterns, pins and kits. What would you like to see the most? . . . #modernembroidery #contemporaryembroidery #embroideryartist #meettheartist #meetthemaker #heytheremaker #makersgonnamake #createdtocreate #handsthatmake #wearethecreativeeconomy #nicegirlsneedleclub #embroiderydesign #makersmovement #makersofinstagram #modernmaker #doitfortheprocess #pursueyourpassion #dontquityourdaydream #lovewhatyoudodowhatyoulove #shopindependent #shopsmall #createdaily #creativechics #mycreativelife #creativelifehappylife #handsandhustle #etsysellerofinstagram #handmadeisbest #handmadeisbestmade #etsymaker

A post shared by Miriam – Embroidery Artist (@slow_evenings_embroidery) on

Miriam Polak heeft een Instagramaccount gewijd aan haar favoriete avondactiviteit: @slow_evenings_embroidery. Je raadt het al: borduren. Voor haar is het een manier om na haar drukke werkdag – in een totaal andere branche – te ontspannen. Sinds ze borduren ontdekte, is ze elke dag wel in de weer met borduurnaald en -ring.

Ze borduurt lieflijke tafereeltjes in pastelkleuren. Planten, Parijs en haar poes Naja zijn vaak terugkerende thema’s. Wij worden alvast instant vrolijk van haar werk!

View this post on Instagram

I enjoyed embroidering this Plant Lady commission a lot, especially this cute border collie pup! 😊 Also I might be doing an embroidery video course for South Korea with @class101_official So if you're from there and would like to get a video course and a box with all of the materials to make a Plant Lady sign up! https://101.gg/slowevenings-class . . . #dmcembroidery #em_hm #contemporaryembroidery #modernembroidery #embroiderydesign #embroidelicious #handembroidery #embroideryinstaguild #damngoodstitch #broderi #embroiderersofinstagram #handmadeisbest #nicegirlsneedleclub #handmadegifts #bordados #bordadolivre #embroideryhoop #embroiderypattern #프랑스자수 #취미생활 #자수타그램 #ししゅう #자수 #핸드메이드 #태교 #刺繍 #class101 #클래스101 #onlinecourses

A post shared by Miriam – Embroidery Artist (@slow_evenings_embroidery) on

Surrealistisch borduuruniversum

Mag het wat gesofisticeerder? Dan ben je bij borduurwonder @_.baobap._ aan het goede adres. De Turkse Irem Yazici leerde zichzelf enkele Jaren geleden borduren en creëert surreële settings waarin allemaal magische dingen gebeuren. Ze verkoopt haar werk in de vorm van accessoires – pins – en maakt ook artwork om aan de muur op te hangen.

Oh en als je graag je huisdier in een borduurwerkje wilt laten vereeuwigen, dat kan ook!

Duurzaam handwerk

Stefanija Pejchinovska zit achter het Duitse label @damaja verscholen. Ook zij leerde zichzelf borduren en wil het duurzame aspect van borduren benadrukken. Ze hergebruikt stoffen om haar accessoires te maken en werkt samen met lokale designers om op duurzame kledij te kunnen borduren.