Britt tipt: abstract weven

Over – onder – over – onder … Van weven worden wij altijd heel zen. Maar als we er zelf niet de tijd voor hebben, worden we ook heel blij van weefwerk om te kopen. Tartaruga Studio is een Pools weefatelier dat op ambachtelijke manier prachtige tapijten, kilims en wandhangers maakt.

Gedeelde passie

Tartaruga is Pools voor ‘schildpad’ en verwijst naar de traagheid van het maakproces, maar ook naar de lange levensduur en het unieke aspect van de geweven creaties die in de weefstudio van deze twee vriendinnen ontstaan.

Wiktoria en Jadzia delen een passie voor vakmanschap en uniek design. Dat vertalen ze in handgeweven stukken om je muur of vloer mee op te fleuren. Hun creaties zijn soms kleurrijk, dan weer in pastel of in grijstinten, maar altijd modern abstract. Wij zijn alvast fan van hun 1,5 m brede kilim in zwart-wit die ideaal is om boven de bank of boven je bed te hangen!

View this post on Instagram

We’re proud to show you the widest kilim ever made in our studio! It’s 1,5m wide what makes it perfect to hang over a bed or a sofa 😊 The process of making such a big weaving can be quite exhausting. Thanks God Wiktoria has almost basketball player-lenght or rather gorilla-lenght arms so it’s a little bit easier 😂 The kilim will be avaliable on our online store and etsy soon! For more info just send us a dm💫 . . . #tartarugastudio #kilim #rug #rawwool #naturalmaterials #traditionalcraft #mountainart #handwoven #wallhanging #headboard #craftsposure #wovenwallhanging #fiberart #newvintage #weaversofinstagram #etsyseller #etsywedding #craftstudio #newcraft #walldecoration #walldecor #wovenwallart #rawmaterials #mountainslovers

A post shared by TARTARUGA (@tartaruga.studio) on

Weven met engagement

Daarnaast zijn ze allebei sociaal geëngageerd: De wol waarmee ze weven is ofwel gerecycleerd ofwel afkomstig van duurzame lokale schapenboerderijen. Bovendien wordt twee procent van de inkomsten uit de verkoop van hun producten gedoneerd aan de refugee.pl-stichting, een organisatie die strijdt tegen racisme.

Het atelier van Tartaruga bevindt zich in Łódź, een Poolse stad die onlosmakelijk met de plaatselijke textielindustrie verbonden is. Met hun studio willen Wiktoria en Jadzia verwijzen naar de rijke traditie van de stad. Naast het ontwerpen en maken van stoffen, organiseren ze ook workshops waarin je zelf leert hoe je een weefstuk kunt maken.

Je kan het werk van Tartaruga op hun Instagrampagina bekijken. Op hun website vind je de webshop.