Britt tipt: gebreide moestuin

Zijn jouw kinderen ook geen fan van broccoli? Victoria van Atelier Moune heeft er iets op gevonden. Ze breit groenten en fruit in katoendraad om kinderen op een speelse manier hun bord te leren leegeten. Gedaan met die ellenlange discussies aan tafel!

Door ze vanaf jonge leeftijd in contact te brengen met groenten en fruit, wil Victoria kinderen zin geven om ook de echte versies op hun bord op te eten. Maar los van dit nobele doel, vinden we deze gebreide etenswaren er – in vergelijking met hun plastieken alternatieven – er vooral ook stylish en minimalistisch uitzien.

View this post on Instagram

Petit retour de marché

A post shared by Victoria Marty (@atelier_moune) on

Ecologisch handwerk

Vanuit haar atelier in het 18e arrondissement in Parijs breit ze elk stuk met de hand. Met Atelier Moune wil ze op een milieuvriendelijke manier ludiek speelgoed creëeren. Voor het breiwerk gebruikt ze voornamelijk onbehandelde Pima katoendraad, en het volume van de etenswaren creëert ze met een hypoallergeen soort vulsel. Voor sommige modellen, zoals de groene appel en de meloen, breit ze met zijdeachtig garen gemaakt van eucalyptusvezels. Niet alleen is het breiwerk zo gemakkelijk in onderhoud, bovendien wordt er voor dit soort garen bij de productie ook minder water gebruikt dan bij katoendraden.

Ben je nog op zoek naar mooie etenswaren om in dat kinderkeukentje te leggen? Met de breisels van Atelier Moune haal je unieke en ecologisch verantwoorde stukken in huis.

Volg Atelier Moune op Instagram.

Deze tips kunnen je ook interesseren: