Grote maten: de vier meest flatterende jurkmodellen

Om je silhouet in balans te brengen, je rondingen mooi te laten uitkomen en je op je gemak te voelen, kies je voor deze jurken die bijzonder geschikt zijn voor grote maten. Het gaat niet om verbergen, maar om mooi te laten uitkomen!

De geknoopte jurk

Deze flatterende, vrouwelijke snit zit sowieso comfortabel! De vaste knoop benadrukt de taille en verhult kleine onvolkomenheden. Over het algemeen zijn gedrapeerde modellen ideaal voor ronde silhouetten.

Maak je geknoopte jurk met La Maison Victor

In de editie 5/2019 van La Maison Victor vind je de Silia-jurk, een elegante en comfortabele geknoopte jurk die je het best in een soepele stof kunt naaien. Heb jij editie 5 al in huis? Je vindt je favoriete naaimagazine in de boekhandel of in onze webshop.

De kimonojurk

Een ingesnoerde taille, soepele mouwen, een subtiel decolleté … Kimonojurken in Japanse stijl hebben maken elk silhouet sensueel. Combineer je jurk met sandalen met een hak voor een nog verfijndere look.

Maak je kimonojurk met La Maison Victor

Onze Pearl jurk is hier beschikbaar als PDF-patroon. Lichte katoen, viscose, crêpe of zijde; met Japanse motieven, bloemen of effen … Laat je verbeeldingskracht erop los en ontspan je vooral tijdens het naaien!

De overslagjurk

Overslagjurken zijn met hun diepe hals en gesnoerde taille flatterend voor gulle boezems. Bovendien ziet het er allemaal chique en comfortabel uit.

Maak je overslagjurk met La Maison Victor

In de editie van april 2014 stelde la Maison Victor je de Elisa jurk voor, en jullie waren er – terecht – dol op: een overslagjurk van tricot die je silhouet in de verf zet. Laat je verleiden door deze naaichallenge: het patroon is als PDF beschikbaar in onze webshop.

De jurk met riem

Je hebt het zeker en vast al begrepen: als je vormen hebt, moet je absoluut je taille benadrukken – liefst met een brede riem of band. Zo wordt je silhouet helemaal in balans gebracht en verfijnd.

Maak je jurk met riem met La Maison Victor

De Wanda jurk (editie 05/2016) van La Maison Victor is een tijdloos model dat je elk jaar weer opnieuw zult dragen. We zijn gek op de lange lengte, de discrete en charmante V-hals en de driekwartmouwen die de look meer casual maken.

Psst, naaisters, dit zou jullie ook kunnen interesseren: