Hoe verleng of verkort je een broek?

Heb je een patroon voor een culotte maar heb je eigenlijk een broek nodig? Of wil je die leuke broek een klein beetje korter maken? Ga met onze tips aan de slag!

Als toekomstig couturier zijn we gek op het aanpassen van onze creaties: paspel, contrasterende knopen, combineren van verschillende stoffen… Ga nog verder en pas het patroon aan je lichaamsgrootte aan! Ben je wat langer en zijn mouwen of pijpen altijd te kort? Of moet je broeken altijd verkorten? Wij hebben de oplossing!

Voeg een paar centimeter toe

Neem eerst het patroon over in jouw maat en geef met een pijl goed de draadrichting aan. Trek dan een horizontale lijn over je patroon, haaks op de draadrichting, tussen de knielijn en de zoom.

Knip deze lijn door en leg de twee patroondelen uit elkaar om de gewenste lengte toe te voegen. Plak een stuk patroonpapier tussen de twee delen, waarbij de pijl van de draadrichting recht blijft. Trek de zijlijnen opnieuw. Doe dat ook met de voor- en achterpanden.

Lees ook onze patroontips hier.

Laat je het ons zien?

We zijn altijd benieuwd wat je met onze patronen hebt gedaan. Dus laat vooral je werk zien en deel het op sociale netwerken met de hashtag #lmvmadebyyou of met de hashtag van het kledingstuk zelf (bv. #sofialmv).

Andere naaitips vind je hier: