Hoe draag je bruin, het nieuwe zwart?

Deze herfst heeft bruin de kleur zwart van de modetroon gestoten. Bruin is een elegante kleur maar wordt al te vaak verwezen naar het rijk van de lederwaren. Met onze tips combineer je alle nuances: van cognac tot cappuccino.

Hij is heer en meester voor portefeuilles, laarzen en tassen… Maar verder ontbreekt bruin vaak in het modebeeld. Je moet er dan ook vroeg bij zijn als je mooie blouses en truien in chocoladebruin wilt vinden bij je favoriete merken. Wij geven je vier tips om de tint met succes te combineren.

Bruin met zwart

Lange tijd werden ze gezien als twee compleet tegengestelde kleuren. Maar dit seizoen hebben de gezworen vijanden vrede gesloten: dus kun je gerust deze twee kleuren combineren zoals wij dat hebben gedaan bij onze Bjorn trui (te vinden in nummer 05/2019 van La Maison Victor).

Ruiten kiezen in bruine tinten

Deze herfst en winter zien we op alle jassen en broeken ruiten en pied-de-poule prints. Kies ze in bruine tinten, zodat je helemaal on trend bent! In nummer 05/2019 van La Maison Victor kozen we voor onze Metta broek een stijvolle pied-de-poule stof.

Lees ook: Hoe draag je pied-de-poule?

Ga voor 50 tinten bruin

Van oker en roestbruin tot diep roodbruin: met een beetje lef probeer je deze ondergewaardeerde tinten die we overal in onze herfsttuinen terugvinden. Voor onze Linna mantel (nummer 05/2019) hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een wollen stof in oker; de perfecte kleur om deftige mantel mee te maken.

Combineren zonder stress

Niets is zo fris als een mooi roze of een oranje tint om een bruin kledingstuk mee op te peppen. Blauw, van oceaan tot hemels, past heel mooi bij hazelnoottinten.

Dit kan je ook interesseren: