Hoe draag je de wikkeljurk?

Deze jurk is de ultieme definitie van vrouwelijkheid. Tijdloos en elegant, in elk seizoen. Maar hoe combineer je hem?

Het was de Italiaanse ontwerpster Elsa Schiaparelli die in de jaren 30 voor de eerste keer een wikkeljurk ontwierp. Vanaf het begin kreeg de jurk de bijnaam ‘Taxi Dress’, om een grappige reden: hij is gemakkelijk aan te trekken, zelfs in een taxi, als je op weg bent naar een avondje uit. De toon is gezet: de wikkeljurk is DE jurk voor actieve en veelzijdige vrouwen. Maar eigenlijk was het in de seventies dat dit model pas echt populair werd. De Belgische ontwerpster Diane von Fürstenberg ontwierp haar „wrap-dresses” en boekte een waanzinnig succes met haar wikkeljurken in bedrukte jersey.

Hoe draag je de wikkeljurk?

De wikkeljurk kan op verschillende manieren gedragen worden, zowel in de zomer als in de winter.

Voor een avondje uit: XL hakken en sieraden

Boven pumps met naaldhakken komt de wikkeljurk prachtig tot zijn recht voor een cocktail of voor de feestdagen. Hij is super sexy dankzij zijn subtiele decolleté die de buste accentueert en dankzij de elegante taille waarmee je een uitstraling krijgt als van Dita von Teese. Als je gaat dansen, draag je er XXL oorbellen bij, een lange halsketting tot aan de buste en een clutch.

Het Parijse merk Rouje heeft het elegante potentieel van de wrap dress goed begrepen…

View this post on Instagram

Rosalie 👗🌹

A post shared by Rouje Paris (@rouje) on

Voor ons model Elena heeft La Maison Victor gekozen voor een mooie gebloemde stof (natuurlijk, ook in de winter kan je voor een bloemenprint gaan). Een elegant model dat je kan maken voor de feestdagen, met behulp van het patroon in nummer 06/2019 van je favoriete naaitijdschrift.

Voor het weekend: leren sportschoenen

Overdag doorbreek je de chique kant van de wikkeljurk door er een paar sneakers onder aan te trekken, bij voorkeur hoge Converses, of een mooi paar witte sportschoenen. Vermijd sowieso de dad shoes, want die vloeken vreselijk bij dit model.

Voor een casual stijl ruil je ook je handtas in voor een extra grote boodschappentas (handig voor de markt op zaterdag) en je trekt een bomber en een leren perfecto aan om warm te blijven.

Deze trends draag je dit najaar ook: