Is modal de stof van de toekomst?

Als je goed kijkt naar de nieuwste collecties, zul je zien dat modal helemaal in is! Maar wat zijn de voordelen van deze natuurvezel en waarom zweren de ontwerpers erbij?

Modal is een cellulosevezel uit beukenhout. Eerst wordt de schors van de boom verwijderd, waarna het hout in stukken gezaagd wordt om er de cellulose uit te halen. Dat wordt vervolgens chemisch behandeld.

Eco-friendly materiaal

Ja, een chemische procedure, maar dan wel met een kleine impact op het milieu. Modal maken is zelfs een van de meest duurzame procedures op het gebied van textiel, want er is minder water en energie voor nodig dan bij katoen. Dit materiaal heeft echt alles mee!

De drie grote voordelen van modal

1. Modal neemt vocht op

En wel twee keer zoveel als katoen! Daarom wordt het ook veel gebruikt voor badkamertextiel.

2. Het is super comfortabel

Draag je soms kledij gemaakt uit modal? Het zit zo goed dat je het niet meer wilt uitdoen! Modal is namelijk zacht en zijdeachtig. Het ziet er trouwens ook nog eens uit als zijde.

3. Het is bestand tegen wassen

Het is misschien duurder dan andere stoffen, maar modal heeft als voordeel dat het zijn kleur en souplesse behoudt, ook na vaak wassen, omdat kalk zich niet kan hechten. Modal is ook heel sterk, vervormt niet en krimpt niet. Een buitenkansje voor diegenen die soms hun wasmachine vervloeken, en een echte investering op de lange duur!

Een elegante jumpsuit uit modal

In editie 06/2019 van La Maison Victor vind je ons patroon Rosella, een ruimvallende jumpsuit die we hebben gemaakt uit modal om dit casual model wat meer vrouwelijkheid te geven. We gebruikten modal uit onze eigen collectie, te koop in onze webshop. Dus hup, aan de slag!

Deze trends draag je deze winter ook: