Rechtzettingen

Irina trui

Oeps, er is een foutje geslopen in de werkbeschrijving van de Irina trui (editie 05/2019):

* bij de benodigdheden is er een kleurcode verwisseld geraakt: voor het lijfje heb je kleur 8925 en 8932 nodig – en niet 8923.

Onze excuses!

 

Ginger Jurk

Maak je de Ginger Jurk uit onze allereerste editie? Hou dan rekening met onderstaande aanpassingen in de webstofplannen:

 • deel I (bies hals), beide delen H (bies mouwafwerking) en deel J (bies middenrug) moeten telkens een stofvouw hebben zodat ze dubbel zo lang worden (want in de werkbeschrijving van het magazine staat dat deze delen eerst in 2 geknipt moeten worden).
 • patroondeel B moet onderaan (aan de taillenaad) een naadwaarde van 0 cm hebben in plaats van 1 cm.

Dus, de stofverbruiken zijn dan:

 • 110 cm stofbreedte:

34-36: 270 cm38-46: 325 cm150 cm stofbreedte:

 • 34-46: 275 cm

Onze excuses voor het ongemak!

 

Lola Jurk (uit het boek “Jurken 2”)

In het boek Jurken 2 ontbreekt er één patroondeel D van de Lola Jurk. Het ontbrekende patroondeel vind je hier in A4-formaat.

 

Matt Boxershort

Oeps, bij de Matt Boxershort staat in de werkbeschrijving vermeld dat je het rugpand midden 2x dient te knippen. Dit is een vergissing, 1x knippen volstaat. Onze excuses!

 

 

Marit Jas

Oeps, de merktekens van de Marit Jas (editie 5/2018) waarover we in de werkbeschrijving in het magazine spreken, staan niet aangeduid op het voorpand. Dit bemoeilijk het aanstikken van de kraag. Daarom hebben we de tekening aangepast, zie tekening hieronder.

 

 

Piper Slip

Ga je de Piper Slip (editie 2/2019) maken? Er is een foutje in de werkbeschrijving gekropen: Kruisstukje H moet je 2x knippen, en niet 1x, zoals aangegeven op blz. 47.

 

Jane Sweater

Sorry, er is een verwisseling gebeurd op het raderblad van de Jane Sweater: op raderblad 5, patroondeel C (mouw), staan de maten in omgekeerde volgorde aan de onderkant van de mouw. Vb: als je maat 34 hebt, moet je het lijntje van maat 56 volgen.

 

Nel Trui

Oeps, we ontdekten een foutje in de werkbeschrijving van de Nel Trui (ed. 5/2015). In puntje 3 van het voorpand klopt de zin onder het kadertje niet. In plaats van “Brei verder in ajourruiten tot een hoogte van:”, moet er staan “Brei verder in ajourruiten tot dezelfde hoogte van het rugpand. Begin nu de halsuitsnijding te breien.”

 

Ruby Jurk

Er is een foutje geslopen in de werkbeschrijving van de Ruby Jurk, onze excuses!

Op pagina 18 in het magazine is de tabel met de lengtematen voor de elastiek in de taille verwisseld met de tabel van de elastiek van de mouw. Je mag deze twee woorden dus van plaats wisselen.

Je vindt de Ruby Jurk in onze jan/feb editie 2019.

 

Velvet Clutch

De tekening in de werkbeschrijving van de clutch uit onze nov/dec 2018 editie is niet helemaal correct. Hier kan je de juiste werktekening downloaden.

 

Raf Tuinbroek

In ons magazine (nov/dec 2018) kon je lezen dat dit leuke stofje voor de Raf Tuinbroek beschikbaar was in onze webshop. Spijtig genoeg is het geen stofje uit onze stoffencollectie i.s.m Editex en is het dus ook niet te koop in de webshop.

 

Leah Trui

Voor de mouwen van de Leah Trui dien je breinaalden nr. 7 te gebruiken ipv 5. Bij de afwerking wordt niet vermeld hoeveel steken je moet nemen voor de halsboord. Iedereen breit een beetje anders en een exact aantal steken opgeven is moeilijk. Wij geven als tip om 3 van de 4 steken op te nemen voor de hals.

 

Bookzine: Truien 2

In het bookzine Truien 2 ontbreekt er een stukje van de werkbeschrijving voor de Maloy Trui.
De volledige werkbeschrijving vind je hier. Veel breiplezier!

 

Noah Jasje

In de maattabel van het Noah Jasje is een foutje geslopen! Onder benodigdheden kan je zien dat de maattabel gaat van maat 56 tot 68. Dat moet eigenlijk 86 zijn! Het Noah Jasje vind je in onze sept/okt 2018 editie.

Genova Jurk

Wil je graag de Genova Jurk maken en ben je op zoek naar patroondeel A? Dat staat op raderblad 4!

De Genova Jurk vind je in editie 03/2018.

 

Lina Jurk

Hier vind je meer informatie over het biaislint van de Lina Jurk. Dit zijn de afmetingen:

Voor biaislint die in schuindraad wordt geknipt

MAAT

 • 30         39,2 cm
 • 32         40,6 cm
 • 34         42 cm
 • 36         43 cm
 • 38         44 cm
 • 40         45 cm
 • 42         46 cm
 • 44         47 cm
 • 46         48 cm
 • 48         49 cm

Voor biaislint die in rechtdraad wordt geknipt

MAAT

 • 30         30,6 cm
 • 32         31,5 cm
 • 34         32,5 cm
 • 36         33,2 cm
 • 38         34 cm
 • 40         34,7 cm
 • 42         35,4 cm
 • 44         36,1 cm
 • 46         36,8 cm
 • 48         37,5 cm

 

Fez Broek

In de werkbeschrijving van de Fez Broek is jammer genoeg een foutje geslopen: op pagina 74 hebben we “tussenbeenlengte” en “lengte zijnaad inclusief tailleband” verwisseld. Sorry voor het ongemak!

 

Levin Broek *update*

We publiceerden een tijdje geleden een correctie voor de Levin Broek. Deze correctie bleek niet helemaal te kloppen en we bezorgen je hierbij graag de juiste versie van de patronen:

 • download hier het patroon op A1-formaat
 • download hier het patroon op A4-formaat. Dit zijn enkel delen A, B en C. De rest van de delen zijn allemaal correct op de raderbladen in het magazine.

Harley Top (XL special)

Er is jammer genoeg een foutje in het patroon van onze Harley Top uit de XL special geslopen:

Aan het beleg moet er iets bijgeteld worden: bij D moet je  25 cm erbij tellen (dit stond niet vermeld in de werkbeschrijving noch op de raderbladen). Maar omdat op het stofplan bij D die +25 cm al inzit, is deel D dus langer dan deel E en klopt het het stofplan wel.
Onze excuses hiervoor!

Baya Jurk

Er was een foutje in de werkbeschrijving van de Baya Jurk. Deze jurk is verschenen in editie 2 van 2018. Onze excuses!

Bij hoofdstukje “6: beleg” zijn de letters D en E omgewisseld. Correct is:

Markeer het aangeduide punt op het beleg VP (D) en het beleg RP (E) met rijgdraadjes. Leg beide delen D met de goede kanten op elkaar en stik de MR-naad. Strijk de naad nadien open.

 

Roanne Trui

Er is jammer genoeg een foutje in het patroon van onze gebreide Roanne Trui geslopen:

In de tabel van stap 1 in de werkbeschrijving (pagina 40) kloppen het aantal steken om op te zetten niet. Hierbij het correcte aantal steken:

Maat 30-32 34-36 38-40 42 44 46
Zet dit aantal st op 82 st 86 st 90 st 94 st 96 st 100 st

 

 

Morris Hemd

Er is een klein foutje geslopen in de werkbeschrijving van het Morris Hemd uit onze mannen special:

Je hebt 155 cm stof nodig voor alle maten, en geen 60 cm zoals we hebben aangegeven bij ‘benodigdheden’. Sorry hiervoor!

Voetenzakje voor baby’s

Er is een kleine maar belangrijke wijziging in het patroon van het voetenzakje dat uit het boek ‘In de wolken” komt, van breimerk LN Knits:

De asterisk in de 2e naald van de fantasiesteek staat verkeerd. Er staat: “2e naald: *1st. r, brei 2 st samen r…”, maar het moet zijn “2e naald: 1 st. r, * brei 2 st. samen r…“.

Yvette trui

Er is jammer genoeg een foutje in het patroon van onze Yvette trui geslopen: de mindering van de armuitsnijding in het voorpand klopte niet. Dat is nu gecorrigeerd.

Je vindt het gecorrigeerde document hier.

 

Omer Jas

De delen E en T zijn verwisseld op de patroonbladen. Patroondeel T is dus het rugpand zijstuk onder en patroondeel E is de sluitingsstrook. Alle patroondelen zijn dus wel aanwezig maar ze kregen de foute letter.

Flo Jurk

Er is een foutje opgetreden bij de lijntypes van de Flo Jurk op het radarblad. Het lijntype van maat 38, 40 en 42 komt niet overeen met wat er in de legende staat. Let dus goed bij de maataanduidingen bij de delen zelf. Bij de merktekens zijn telkens maat 30, 32 en 34 samengenomen, dit is de volle lijn. De andere maten hebben een eigen merkteken.

Kun je er niet goed aan uit? Dan hebben we voor jou het volledige patroon opnieuw getekend. Let wel: de pdf is niet op A4 formaat gemaakt. Om het patroon af te drukken,  zal je naar een copyshop moeten gaan. Download hier deel 1 en deel 2.

Nina Cardigan

Er was een fout in de werkbeschrijving van de Nina Cardigan. De Nina Cardigan verscheen in editie 6 van 2016.

Bobbelsteek:

Naald 1-5: brei 1 st r, *3 st r, 1 st av*. Herhaal wat tussen *…* staat tot het einde van de nld, brei 1 st r. Brei de teruggaande nld zoals de st zich voordoen.

Naald 6: brei 1 st r, *3 st av, laat de volgende st 6 rijen lager vallen. Haal hem op met een haaknaald en schuif op de breinaald*. Herhaal wat tussen *…* staat tot het einde van de nld, brei 1 st r.

Naald 7-11: brei 2 st r, 1 st av, *3 st r, 1 st av*.  Herhaal wat tussen *…* staat tot het einde van de nld, brei 1 st r. Brei de teruggaande nld zoals de st zich voordoen.

Naald 12: brei 2 st av, laat de volgende st 6 rijen lager vallen. Haal op met de haaknaald. *3 st av, laat de volgende st 6 rijen lager vallen. Haal hem op met een haaknaald en schuif op de breinaald*. Herhaal wat tussen *…* staat tot het einde van de nld, brei 1 st av.

Herhaal steeds deze 12 nld.

Bekijk ook zeker onze videotutorial

Verona Top

Er was een fout in de werkbeschrijving van de Verona Top. De Verona Top verscheen in editie 3 – 2016.

Hier vind je de correcte werkbeschrijving voor de Verona Top.

Kika Kimono

Er is een foutje opgetreden bij de werkbeschrijving van de Kika Kimono uit editie 4 – 2016.

De beide halsboorden D moeten aan weerszijden van de halsboord RP (E) gestikt worden met de merktekens van D naar de buitenkant. De delen D zijn op de tekening in het magazine gespiegeld.

Bekijk hier rechtzetting 1 en rechtzetting 2 van de werkbeschrijving.

Scarlet Short

Het patroondeel F is 1 cm te kort. Teken aan de korte rechte zijde 1 cm bij en schuif het merkteken dat MV aanduidt 1 cm op naar links.

Bij de delen H en I moet geen extra naadwaarde getekend worden. Deze is reeds voorzien in het patroon.

Snow Trui

Ze dwarrelen naar beneden als sneeuwvlokjes, de fluoroze stipjes op deze trui. Fleur de laatste koudere dagen op met dit heerlijke breiwerkje van de Snow Trui. De werkbeschrijving die jullie vinden in het eerste nummer van 2015 hebben we inmiddels een beetje bijgewerkt.

De Snow Trui is een populair girly model om te breien voor schattige en stoere meiden. De werkbeschrijving voor de trui hebben we stap 4 een klein beetje aangepast.

Hier vind je de correcte werkbeschrijving voor de Snow Trui.

Clay Broek

Er was een fout in de werkbeschrijving van de Clay Broek. De Clay Broek verscheen in editie 4 2015. Rondom deel H moet je 1 cm naadwaarde tekenen.

Claudette Cardigan

Er ontbrak een klein stukje in de werkbeschrijving van de Claudette Cardigan in de laatste editie van La Maison Victor. Rechtzetting: “De steken mogen opgenomen worden langs de voorpanden en de hals en er worden 4 nldn in boordsteek 1/1 gebreid.”

Download de nieuwe werkbeschrijving

Kyoto Jurk

Het patroon F ontbreekt bij de Kyoto jurk. Hier vind je het ontbrekende stuk. Kleine rechtzetting: Kyoto Jurk – Polsboord VP

POLSBOORD VP = deel F
Maat               34           36           38          40           42           44          46           48           50            52           54          56
Breedte       10,3      10,7       11         11,4        11,7         12        12,4       12,8       13,1        13,4       13,8      14,2
Hoogte            6              6             6              6              6              6              6              6              6              6               6             6

Teken voor de polsboord (F) een rechthoek met de opgegeven maten uit de tabel.  Teken nadien 1 cm naadwaarde rondom.

Harlequin Jurk

Er is een verwisseling gebeurd bij de Harlequin Jurk. Op patroonvel nr. 8 en 7 zijn de letters van het voor- (A) en rugpand (B) verwisseld. B moet A zijn, en A moet B zijn.

Julien Sweater

Bij de Julien-sweater moet het voorpand 3 centimeter korter worden getekend dan in het patroon staat. Dit geldt voor alle maten.

Dina Sjaal

Er zat een fout in het eerste punt van de werkbeschrijving. Je vindt hieronder de gecorrigeerde versie.

Het breipatroon van de Dina Sjaal vind je in de ma-apr 2016 editie.

Bekijk de werkbeschrijving.

Pearl Jurk

Leg de onderkant van beide delen A op de bovenkant van rok voorpand (B) met de goede kanten op elkaar. Zorg ervoor dat de merktekens overeenkomen. Speld vast en knip vervolgens een rechthoek uit van:

Maten Afmeting rechthoek
34/36/38/40 5 x 26 cm
42/44/46/48 5 x 23 cm
50/52/54/56 5 x 19 cm