Rechtzettingen

Morris Hemd

jjo_vicmorris-1428Er is een kleine foutje geslopen in de werkbeschrijving van het Morris Hemd uit onze mannen special:

Je hebt 155 cm stof nodig voor alle maten, en geen 60 cm zoals we hebben aangegeven bij ‘benodigdheden’. Sorry hiervoor!

Voetenzakje voor baby’s

voetenzakje-ln-knitsEr is een kleine maar belangrijke wijziging in het patroon van het voetenzakje dat uit het boek ‘In de wolken” komt, van breimerk LN Knits:

De asterisk in de 2e naald van de fantasiesteek staat verkeerd. Er staat: “2e naald: *1st. r, brei 2 st samen r…”, maar het moet zijn “2e naald: 1 st. r, * brei 2 st. samen r…“.

Yvette trui

_g0t0348Er is jammer genoeg een foutje in het patroon van onze Yvette trui geslopen: de mindering van de armuitsnijding in het voorpand klopte niet. Dat is nu gecorrigeerd.

Je vindt het gecorrigeerde document hier.

 

Omer Jas

omercorrectieDe delen E en T zijn verwisseld op de patroonbladen. Patroondeel T is dus het rugpand zijstuk onder en patroondeel E is de sluitingsstrook. Alle patroondelen zijn dus wel aanwezig maar ze kregen de foute letter.

Flo Jurk

florechtzetting

Er is een foutje opgetreden bij de lijntypes van de Flo Jurk op het radarblad. Het lijntype van maat 38, 40 en 42 komt niet overeen met wat er in de legende staat. Let dus goed bij de maataanduidingen bij de delen zelf. Bij de merktekens zijn telkens maat 30, 32 en 34 samengenomen, dit is de volle lijn. De andere maten hebben een eigen merkteken.

Kun je er niet goed aan uit? Dan hebben we voor jou het volledige patroon opnieuw getekend. Let wel: de pdf is niet op A4 formaat gemaakt. Om het patroon af te drukken,  zal je naar een copyshop moeten gaan. Download hier deel 1 en deel 2.

merktekens-flo-jurkBookzine “Sfeer in huis”

Bij les 10 – In het rond naaien sloop er een foutje in de foto-weergave. Onderstaand vind je de correcte afbeeldingen terug.

mvz_0217_003_reg_sfeer_tco-les10Nina Cardigan

ninabobbeluitgelichtEr was een fout in de werkbeschrijving van de Nina Cardigan. De Nina Cardigan verscheen in editie 6 van 2016.

Bobbelsteek:

Naald 1-5: brei 1 st r, *3 st r, 1 st av*. Herhaal wat tussen *…* staat tot het einde van de nld, brei 1 st r. Brei de teruggaande nld zoals de st zich voordoen.

Naald 6: brei 1 st r, *3 st av, laat de volgende st 6 rijen lager vallen. Haal hem op met een haaknaald en schuif op de breinaald*. Herhaal wat tussen *…* staat tot het einde van de nld, brei 1 st r.

Naald 7-11: brei 2 st r, 1 st av, *3 st r, 1 st av*.  Herhaal wat tussen *…* staat tot het einde van de nld, brei 1 st r. Brei de teruggaande nld zoals de st zich voordoen.

Naald 12: brei 2 st av, laat de volgende st 6 rijen lager vallen. Haal op met de haaknaald. *3 st av, laat de volgende st 6 rijen lager vallen. Haal hem op met een haaknaald en schuif op de breinaald*. Herhaal wat tussen *…* staat tot het einde van de nld, brei 1 st av.

Herhaal steeds deze 12 nld.

Bekijk ook zeker onze videotutorial

Verona Top

verona topEr was een fout in de werkbeschrijving van de Verona Top. De Verona Top verscheen in editie 3 – 2016.

Hier vind je de correcte werkbeschrijving voor de Verona Top.

Kika Kimono

kapstokkikaEr is een foutje opgetreden bij de werkbeschrijving van de Kika Kimono uit editie 4 – 2016.

De beide halsboorden D moeten aan weerszijden van de halsboord RP (E) gestikt worden met de merktekens van D naar de buitenkant. De delen D zijn op de tekening in het magazine gespiegeld.

Bekijk hier rechtzetting 1 en rechtzetting 2 van de werkbeschrijving.

Scarlet Short

Scarlet-1Het patroondeel F is 1 cm te kort. Teken aan de korte rechte zijde 1 cm bij en schuif het merkteken dat MV aanduidt 1 cm op naar links.

Bij de delen H en I moet geen extra naadwaarde getekend worden. Deze is reeds voorzien in het patroon.

Snow Trui

Snow TruiZe dwarrelen naar beneden als sneeuwvlokjes, de fluoroze stipjes op deze trui. Fleur de laatste koudere dagen op met dit heerlijke breiwerkje van de Snow Trui. De werkbeschrijving die jullie vinden in het eerste nummer van 2015 hebben we inmiddels een beetje bijgewerkt.

De Snow Trui is een populair girly model om te breien voor schattige en stoere meiden. De werkbeschrijving voor de trui hebben we stap 4 een klein beetje aangepast.

Hier vind je de correcte werkbeschrijving voor de Snow Trui.

Clay Broek

Clay BroekEr was een fout in de werkbeschrijving van de Clay Broek. De Clay Broek verscheen in editie 4 2015. Rondom deel H moet je 1 cm naadwaarde tekenen.

Claudette Cardigan

Claudette CardiganEr ontbrak een klein stukje in de werkbeschrijving van de Claudette Cardigan in de laatste editie van La Maison Victor. Rechtzetting: “De steken mogen opgenomen worden langs de voorpanden en de hals en er worden 4 nldn in boordsteek 1/1 gebreid.”

Download de nieuwe werkbeschrijving

Kyoto Jurk

Kyoto Jurk Het patroon F ontbreekt bij de Kyoto jurk. Hier vind je het ontbrekende stuk. Kleine rechtzetting: Kyoto Jurk – Polsboord VP

POLSBOORD VP = deel F
Maat               34           36           38          40           42           44          46           48           50            52           54          56
Breedte       10,3      10,7       11         11,4        11,7         12        12,4       12,8       13,1        13,4       13,8      14,2
Hoogte            6              6             6              6              6              6              6              6              6              6               6             6

Teken voor de polsboord (F) een rechthoek met de opgegeven maten uit de tabel.  Teken nadien 1 cm naadwaarde rondom.

Harlequin Jurk

Harlequin JurkEr is een verwisseling gebeurd bij de Harlequin Jurk. Op patroonvel nr. 8 en 7 zijn de letters van het voor- (A) en rugpand (B) verwisseld. B moet A zijn, en A moet B zijn.

Julien Sweater

Julien SweaterBij de Julien Sweater moet het voorpand korter getekend worden. Bij de Julien-sweater moet het voorpand 3 centimeter korter worden getekend dan in het patroon staat. Dit geldt voor alle maten.

Dina Sjaal

dina sjaal Er zat een fout in het eerste punt van de werkbeschrijving. Hieronder vind je de werkbeschrijving.

Het breipatroon van de Dina Sjaal vind je in de ma-apr 2016 editie.

Bekijk de teltekening

Pearl Jurk

Pearl Jurk

Leg de onderkant van beide delen A op de bovenkant van rok voorpand (B) met de goede kanten op elkaar. Zorg ervoor dat de merktekens overeenkomen. Speld vast en knip vervolgens een rechthoek uit van:

Maten Afmeting rechthoek
34/36/38/40 5 x 26 cm
42/44/46/48 5 x 23 cm
50/52/54/56 5 x 19 cm